- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

1.800 kilo atık pil toplayarak birinci oldular

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının en çok atık pil toplayan okulu, Velibaba Mahallesi Osmangazi İlkokulu oldu. 1.800 kilo atık pil toplayan okula tablet hediye edildi.

Pendik Belediyesinin Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP) işbirliğiyle her yıl düzenlediği Okullararası Atık Pil Toplama etkinliğinin 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı birincisi Velibaba Mahallesi Osmangazi İlkokulu oldu. 1.800 kilo atık pil toplayan okula 7 adet tablet hediye edildi. Öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek hediyelerini takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Aysan: “1 adet atık pil, 600 bin litre suyu kirletebiliyor. Hal böyleyken 1.800 kilo atık pil toplayarak binlerce suyun kirlenmesini önlemiş oldunuz. Sizleri tebrik ediyorum ve sizi atık ayrıştırma merkezimizi ziyarete davet ediyorum.” dedi.

Okullararası Atık Pil Toplama Kampanyasında Kaynarca Mahallesi Yıldırım Beyazıt İlkokulu 500 kilo atık pil toplayarak ikinci, Esenyalı Mahallesi Turgut Reis İlkokuluise 390 kilo toplayarak üçüncü oldu. Okullara yine Pendik Belediyesi ve TAP tarafından birer tablet hediye edildi.