- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Aydos Ormanı Duyarlı Kartallılar Tarafından Temizlendi

Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü ile Kartal Cem Evi işbirliği ile 27 Temmuz Cumartesi Günü Aydos Ormanı’nda çevre temizliği yapıldı. “Ciğerlerimizi temizliyoruz, orman temizliği” adlı etkinlikte ormana gelişi güzel atılan metal, pet şişe, plastikler, cam ve kağıt gibi geri dönüştürülebilir malzemeler toplandı.

Kartal Aydos Ormanı’nda yapılan temizlik için Kartal Cem Evi önünden araç kaldırıldı. Saat 11:00 cüvarında başlayan etkinliğe, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’lı Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş ve çok sayıda Kartallı katıldı.

kartalyasam.com [1]‘un sorularını yanıtlayan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparanşunları söyledi: ” Bu tür organizyonlar güzel diyemiyorum. Çünkü bu duruma gelinmemesi lazım. Biz sondan başa doğru gitmeye çalışıyoruz. Bazı insanlar buraları bu hale getiriyor ve diğer insanlarımız sanki mecburmuş gibi gelip burayı temizlemek gibi duyguya kapılıyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın, yeni jenerasyonun bu şekilde değilde tam ters’ten başlaması gerekli. Duyarlı Vatandaşlarımız var ama maalesef çoğu da çevre’ye karşı duyarsız. Biz 6 ay önce yine buradaydık. Şimdi tekrar geldik ve yine ormanımız çöp içerisinde, Allah’ın verdiği bu tabiat güzelliğini bozmamız, yangınlara sebep olan çöpleri buralarda bırakmamız bizleri oldukça üzüyor. Ben bu tip etkinlikleri destekliyorum. Mutlaka eğitiminde şart olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Dr. Dilek Kars‘lı ise şunları söyledi: ” Emeklerinize sağlık 1 Ton kullanılmış kağıt 17 Tane çam ağacının kesilmesini engelliyor. 28 Temmuz Dünya Doğa’yı Koruma Günü özellikle Sayın Gökhan Yüksel’le bu konu’ya önem vermek istedik.” dedi.

Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemirise etkinliğe katılan Kartallılara şunları söyledi: ” Öncelikle sayın Dilek Kars’lıya çok teşekkür ediyorum. Bu alan benim mahallemde olduğu için sizlerde burada bu etkinliğe katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İstiyorum ki bütün ormanlarımız temiz olsun” dedi.

Kartal Cem Evi Başkanı Selami Sarıtaş ise şunları söyledi: ” Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Doğayı kourmak, çevremizi korumak yalnızca kurumların değil hepimizin asli görevidir. Biz bu konularda her zaman çok duyarlı olmayı istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha sık bu tür etkinlikler yapmak istiyoruz. Biz atalarımızdan aldığımız çevreyi gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmakla mükellefiz ve görevliyiz. Elimizden geldiği kadar doğamıza çevremize saygı göstererek bunu gelecek aktarmak istiyoruz. Zamanınızı ayırıp geldiğiniz için herkese bir kez daha çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak ;Kartal Yaşam