MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » “İYİLİKTEN ÖTE KÖY YOK “
“İYİLİKTEN ÖTE KÖY YOK “

Şimdi bir duralım ve düşünelim.Sadece düşünelim.

Her insanın hayattan beklentisi ,yaşamak için sebebi vardır .Tıpkı ölmek için sebebi olduğu gibi.

Hayattan asıl istediğimiz ne?bizim için hayatta en önemli şey ne,En önemlisi yaşama dair amacımız ne ?

Yaşamak için birçok neden bulabiliriz ama ölümün sebebini çok kolay anlatıyoruz mesela..”ecel diyip geçiyoruz”ne kadar’da kolay anlatıyoruz değilmi? Hatta suçlu olarak Azrai’li seçeriz .Çok kolaydır,başka söyleyecek sözümüz kalmaz ,çünkü ölümü tarif edemeyiz .Hayat bizlere mutluluklar sunsada ,verdiği acılarlada besler ,güçlendirir ve sınar bizleri. Hayat bir okul değilmidir ? yaşamımıza yön veren hayatımızdaki seçimler olduğu gibi. Sadece nefes alıp vermek değildir yaşamak . Sevmek ,sevilmek ve insan olmak . Yardıma ihtiyacı olana el uzatmak ,darda kalanın yanında olmak değil midir yaşamak .

Tek başına yaşamak neyi ifade ederdiki yaşadığımız anlara değer katmadan, karşımızdakine saygı duymadan ve vicdamımızı sorgulamadan,yaşamın ne kıymeti olur. Yaşamamızda ne kadar değil ,nasıl yaşadığımız önemlidir.

Amaçlarımıza ulaşmadan yaşamak bize hiçbirşey katmaz. Herkesin bir hayali vardır bir amacı ,bunlara ulaşmak ise hayatın bize verdiği değeri katar. Ciddi bir kaza geçiririz yada hastalığı yeneriz o anda yaşadığımızı hissederiz ,hayat bize mutluluk verdiğinde yaşamanın ne olduğunu anlarız şükrederiz .

Bir anda tüm hırslarımızı, hayattan artarak devam eden beklentilerimizi unuturuz. Sadece yaşadığımızı hatırlarız .Nefes aldığımız için yaşamın kıymetini ve önemini hatırlarız .Sevdiklerimize sımsıkı sarılmanın bizlere verdiği mutluluğu ,bize el uzatan eli bırakmamayı ,el uzatmamızı bekleyenlere uzatacağımız eli hatırlarız. Hatta esirgediğimiz sıcacık gülümsemeyide unutmayız. Bir anda hatırladığımız güzel duygular bize yeniden yaşam hakkımızın elimizde olduğunun göstergesi olur .Bizlere yol gösterir ve iyi bir insan olmanın yolunu açar .

Güzel bir hayat iyi bir insan olmaktan geçer.Başkaların yerine kendinizi koyarak ,insanları farkınlaştırmamak hayatta mutlu olma nedenleriniz olabilir ..Bence tek güzel neden . İyiliğin karşılığı herzaman iyilikten başka bir şey değildir. Haydi mutlu bir hayat için iyilik yapalım ne dersiniz?İnanın hiçde zor değil,çok geç kalmadan,çok sevdiğim bir cümle ile yazımı noktalıyorum.”Dünyayı iyilik Kurtaracak”

Sevgilerimle …

NURAY YILMAZ

📆 31 Ocak 2021 Pazar 20:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir