MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet, Sağlık » Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının neden ertelendiğini açıkladı
Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının neden ertelendiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ertelenmesine ilişkin olarak, “Bu toplantıyı doğrusu geniş katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz. O nedenle haftaya erteledik” dedi.

Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının neden ertelendiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslar ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman’a geldi. Adıyaman Valiliğini ziyaret eden ve burada Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Bakan Koca, pandemi, maske ve bilim kurulu toplantısının neden ertelendiğiyle ilgi açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 21 ilde yoğun bakımda Covid-19 hastası bulunmadığını kaydederek, “Salgının günlük hayatımızdan çıktığını her fırsatta dile getiriyorum. Artık aşımız var ve ilacımız da var. Dünya genelinde belli bir toplumsal bağışıklık oluştuğunu düşünüyoruz. Nitekim son dönemde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamı ileri yaş gurubu ve ek hastalığı olan kişilerdir. Bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21’e çıktı. Bunlar arasında Adıyaman da var. Salgın giderek etkisini yitiriyor ve azalıyor. Omicron varyantı ile birlikte özellikle virülansının da az olmuş olmasıyla hastane yükünün azılmış olduğunu biliyoruz” dedi.

📆 22 Nisan 2022 Cuma 23:18   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir