MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet, Siyaset » Erdoğan, Putin ile görüştü
Erdoğan, Putin ile görüştü

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya ve ABD arasında dün Türkiye’de gerçekleşen tutuklu takası ve Ukrayna’daki savaşa dair gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Putin ile görüştü

Abone Ol

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya ve ABD arasında dün Türkiye’de gerçekleşen tutuklu takasının yanı sıra Ukrayna’daki savaşa dair gelişmeler ele alındı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rus pilot Konstantin Yaroshenko ile Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed’in Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) koordinesi ve gözetiminde gerçekleşen takas dolayısıyla Erdoğan’a teşekkür etti.

Erdoğan ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için de inisiyatif almaya ve arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını belirterek, İstanbul görüşmelerinde yakalanan ivmeyi artırarak bölgede kalıcı barışı bir an önce tesis etmek istediklerini dile getirdi.

TÜRKİYE’DEKİ TUTUKLU TAKASI

ABD ve Rusya dün (27 Nisan) Türkiye’de tutuklu takası gerçekleştirmişti. Rusya eski ABD piyadesi Trevor Reed’i ABD’li yetkililere teslim ederken ABD ise Rus pilot Konstantin Yaroşenko’yu Rusya’ya iade etmişti.

Reed 2019’da Moskova’dayken sarhoş araç kullanmak ve iki polisin hayatını tehlikeye atmakla suçlanarak tutuklanmıştı.Yoraşenko ise 2010’da Liberya’da ABD’li özel birlikler tarafından ABD’ye kokain sokmaya çalışma girişimi nedeniyle tutuklanmıştı.

📆 28 Nisan 2022 Perşembe 23:42   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir