MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile maske genelgesi
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile maske genelgesi

İçişleri Bakanlığı, kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin yeni maske genelgesini yayımladı.

Bilim Kurulu’nun dünkü toplantısında kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığı duyurulmuştu. Kararı açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, vaka sayısının binin altına düşmesi kaydıyla toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında da maskenin kalkacağını söyledi. İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin olarak bugün 81 ile genelge gönderildi.

Koronavirüs (Covid19) salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar, salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda Bakanlıkça yayımlanan genelgelerle belirlenmiş ve İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulları kararları ile hayata geçirilmişti.

Bakanlık tarafından gönderilen maske genelgesinde şunlar yer aldı:

“Pandeminin geldiği noktada, salgının etkisinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesi ile birlikte alınan önlemlerin dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun her noktasında kısıtlama şeklinde değil bireysel düzeyde uygulanması önemli hale gelmiştir. Bu nedenle ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların hem kendini hem de çevresini korumak için maske kullanmaya devam etmeleri ve hatırlatma dozlarını yaptırmaları bireysel sorumluluk çerçevesinde önemlidir.

Bu kapsamda 26 Nisan 2022 tarihli COVID19 Bilimsel Danışma Kurulu önerileri doğrultusunda; ‘Açık ve kapalı alanlar dahil olmak üzere tüm alanlarda, tüm okullarda maske zorunluluğunun tümüyle kaldırılması, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayısı binin altına düşene kadar bir müddet daha toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesi, kapalı alanlarda maske kullanıma dair usul ve esasların aşağıdaki şekilde değiştirilmesi bildirilmektedir’ hususları Bakanlığımıza iletilmiştir.

Bu çerçevede bugünden (27 Nisan) itibaren;

  1. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulamasının sona erdirilmiştir.
  2. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında ise yeni bir karar alınıncaya kadar (günlük vaka sayısı binin altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğuna devam edilecektir.”
📆 04 Mayıs 2022 Çarşamba 18:37   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir