- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

23 Haziranın Getirdikleri Ve Götürdükleri

Evet, yanlış anlamadınız 23 Haziran’ın getirdikleri ve götürdükleriyle ilgili naçizane kendi duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim bakalım bana katılacak mısınız?


31 Mart seçimlerinde yaşananlar Yurtta ve Dünya basınında sıkça konuşuldu ve bahsedildi. Fakat acı bir gerçek var ki sandığa gidip oyunu kullanan vatandaşlardan hiç bahsedilmedi, oysaki 31 Mart’ın mağdurları, vatandaşlık görevini yapmak için sandığa giden milyonlarca seçmendi.


31 Mart seçimleri tam da Demokrasiye yakışan bir seçim oldu derken, itirazlarla başlayan gerginlik YSK’nın seçimleri yenileme kararıyla yeniden gündeme oturdu. Türkiye için cevapları henüz alınmamış akıllarda deli sorularla 23 Haziran seçim takvimi belirlendi.


31 Mart seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verildi ancak emanet olarak verildiğin de hatırlatıldı. Sonuç olarak Türkiye yine seçim maratonuna girmiş oldu.
Ülke Ekonomik krizle mücadele ederken, İşsizlik varken, Ülkede ciddi sıkıntılar hâkim iken Türkiye sebebi bilinmeyen ve ne olduğu anlaşılmayan bir yola girdi.
İki aylık bir seçim süreci yaşayan siyasi partiler yeniden kendilerini anlatmaya başlarken bu defa sokaklarda sessizlik, vatandaşlarda yılgınlık, heyecansız saha çalışmaları hâkimdi.
Haksızda sayılmazlardı, çünkü peş peşe gelen seçimler partili ve vatandaşlarda güvensizlik yaratmıştı. İşte bu nedenle 23 Haziran Tarihi bir seçim oldu. Alınan seçim sonucu sonrasında biraz önce bahsetmiş olduğum heyecansız, bıkkınlık, güvensizlik ortadan kalktı tüm Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde mesaj verdi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gözle görülür bir farkla ikinci kez Başkan oldu. 23 Haziran barışı, kardeşliği, dürüstlüğü, sevgiyi, İnsani değerleri beraberinde getirmiş oldu.
23 Haziran seçimleri ayrıştırıcı dili, ötekileştirmeyi, sadece ben olmayı, kavgayı ve insan olmanın vermiş olduğu değerleri götürdü.
Kimler neleri getirmiş, neleri götürmüş olursa olsun bizler güzel ülkemizde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşana 16 milyonuz…
Kim mi kazandı elbette 16 milyon kazandı. Saygılarımla.
Nuray Yılmaz