MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Nurettin Yılmaz ,Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı “
Nurettin Yılmaz ,Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı “

Nurettin Yılmaz,Cumhuriyet Halk Partisi 28.dönem İstanbul 1.bölge Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı..Yılmaz,adaylık için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu..

Nurettin Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde,

Türkiye’nin liberal perspektifinden bakılan ve çözülmeyen temel sorunlarının yaşamımızı her defasında cehenneme çeviren acı günlerini maalesef sık sık yaşamaya alıştırılıyoruz.Kamusal alanların piyasanın acımasız koşullarına terk edilerek çözümsüzlüğünde çözüm üretmek herkes için hayatı oldukça dayanılmaz yapmaktadır. 

Devletin yeniden yapılandırılması ve sorunların çözümü kamusal alanların yeniden devletin etkin sorumluluk alanına alınarak bu perspektifle mümkün olacağı düşüncesiyle üzerime düşen sorumlulukla çalışmalarda katkılarımı emeğimi milletvekili aday adayı olarak başvurumu yaptım ifadesini kullandı.

Nurettin Yılmaz kimdir ;

     1963 Ordu doğumluyum.
 1973 Alınca Sevkök İlköğretim okulu Ordu, 1974 Ahmet Kutsi TECER İlköğretim Okulu Pendik, 1979 Arifiye Öğretmen Lisesi Arifiye-Sakarya, 1981 50. Yıl Tahran Lisesi Göztepe-İstanbul, 1985 Marmara Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi Siyaset Yönetim bölümünden mezun oldu..  1986 yılında yedek subay askerlik görevinden sonra özel sektörde Satış -Denetleme bölümünde iş yaşamına başladım. 1989-1999 yılları arasında kamu kurumunda devlet bürokrasisinde iş hayatına devam ederek, kendi isteğimle istifa ederek iletişim sektöründe ticari faaliyette bulundu. Gıda sektöründe ticari faaliyetime devam etmekteyim.1980 ‘lerin sonunda aktif olarak siyasete katıldığım ve 1989 yerel seçimlerinde SHP örgütü içerisinde sokakta emek vererek yerel iktidarın alınmasında ilk başarıyı yaşayanlar .SHP de ilçe yönetim kurulunda İlçe sekreteri olarak görev aldı. 2014-2019 yıllarında Pendik Belediyesinde Meclis üyesi olarak görev yaptım. Pendik CHP 2020 ilçe kongresinde seçimlerde kazanarak Örgütlenmeden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak siyasi yaşamıma devam etti

İBB Kültür A.Ş. de partim adına yönetim kurulu üyesi olarak 1 Ağustos 2022 tarihine kadar görev yaptı.
 Pendik Kaymakamlığı İnsan hakları kurulunda CHP üyesi olarak görevim halen devam etmekte.Karabaş, doğal yaşam derneğinin kurucu ve başkanı olarak uzun yıllar sokak hayvanlarının beslenmesi, bakımı tedavilerinde oldukça yararlı hizmetlerde bulundu.Sosyal yardımlar konusunda yaklaşık 9-10 yıldır bireysel olarak da Pendik yerelinde ve diğer ilçelerin yoksul kesimlerinde yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda sorumluluk yüklenerek gönüllü olarak çalışmakta.Sokaklarda karşılığı olan, yaşamıyla tutarlı, inandırıcı bir siyasetçi olarak partimin genelde ve yerelde iktidarında emek sahibi olmanın onurunu yaşamak için görev üstlenmeye talibim ifadesini kullandı..

📆 22 Mart 2023 Çarşamba 22:21   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir