- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

”30.YILIN HAKLI GURURU,YENİDEN GENEL KURUL HEYECANI YAŞADILAR”

“KARTAL GİRESUNLULAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR…”

Kartal Giresunlu’lular Kültür ve yardımlaşma Derneğini ziyaret ettik.Bizleri samimiyetle karşılayan Dernek Başkanı Cengiz Demirkaya’dan 14.Genel Kurul heyecanı yaşayan Kartal Giresun’lular Derneği hakkında bilgiler aldık.

Kartal Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği , İstanbul’da yaşayan Giresunluları bir araya getirerek, üyeler arasında sevgi, saygı, birlik ve beraberliği, sosyal, ekonomik ve kültürel yardımlaşmayı, Giresun’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapılması amacıyla 1991 yılında kurulmuştur.

Giresun, Doğu Karedeniz Bölgesinde;

Doğudan Trabzon ve Gümüşhane, batıdan Ordu, güneyden Erzincan, güneybatıdan Sivas illeri ile kuzeyden ise Karadeniz ile sınırlandırılmış bir sahil ilidir…

Bu İlden İstanbul’a ve daha başka büyük illere başta ekonomik sebeplerden dolayı göçler olmuştur.

İstanbul’da yaşayan Giresunluların bir araya gelerek kurduğu Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Mevcut Başkanları Cengiz Demirkaya ile başarılı işlere imza atıyor.

Derneğin Kurucu ve 1.Başkanı Kenan Şahin olarak belirlenirken ,2. Başkanlığı Reşat Dandin üstlendi ,27 Mart 2021 cumartesi 14.Olağan Kongrede ise başkanlığa 2. kez Cengiz Demirkaya seçilerek yeniden güven tazeledi .

27 Mart 2021 yılında yapılan 14.olağan kongre ile Başkan seçilen Cengiz Demirkaya ve yönetimi göreve geldikleri günden itibaren önemli sosyal projeler gerçekleştirmiş, etkinlikler düzenlemişlerdir.

Yaklaşık 30 yıldır var olan derneğin mazisi başarılı işler le dolu olmakla beraber aynı coşku ile başarılı işlere doğru ilerliyorlar..Dernek kuruluşundan bugüne kadar 2. Başkan olarak göreve gelen Cengiz Demirkaya görevini özveriyle yapıyor ..

‘’KARTAL GİRESUNLULAR DERNEĞİNDEN İLÇE PROTOKOLÜNE BİR DİZİ ZİYARET’’

Derneğe önemli ziyaretçiler de geliyor…

Ziyaret te bulunan isimlerin bazıları şöyle;

Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel,CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah,Kartal Ak Parti İlçe Başkan’ı Ebubekir Taşyürek ve yönetimi,8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında Av.Sebla Öztürk Başarır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, STK İlişkiler Başkanı Sayın Burak Akburak, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna,İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı,İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan,İYİ Parti Kartal İlçe STK Komisyonu Başkanı Sibel Güzelaydın ve İYİ Parti Kartal İlçe Meclis Üyesi Av. İbrahim Yıldırım Ateş teşkilatları ile beraber katılım sağladılar.

Dernek aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinede tam destek sunuyor.

Yeni Başkan Cengiz Demirkaya başkanlığında deneyimli yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren Kartal Giresunlular Kültür ve yardımlaşma derneği 30 Yılının haklı gururunu yaşıyor..

CENGİZ DEMİRKAYA KİMDİR…

1967 İstanbul Şişli doğumlu olan Cengiz Demirkaya,Aslen Giresun Görelidir.

Demirkaya,Kartal Giresunlular Derneği Genel Başkanlığı aynı zamanda Karkon (Karadeniz Konfederasyonu )Genel Başkan yardımcılığı ve Genel sekreter görevlerini yürütmektedir. Cengiz Demirkaya’nın Girkon (Giresun Konfederasyonu)Üyeliği ,Köy Hizmetleri Vakfı Üyeliği,Yakacık kimsesiz çocuklar derneği Üyeliği ,Giresun platformu Genel Sekreter ve kurucu Üyeliği,Bel-sam(Tüm belediye çalışanları derneği)genel Başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmaktadır.

Eğitim durumu :

‘’KARTAL GİRESUNLULAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL KURULUNU YAPTI’’

Giresunlular Kültür ve yardımlaşma dernmeği 27 Mart 2021 yılında 14.Olağan Genel Kurulunu yaptı.Genel Kurulda aday gösterilen Cengiz Demirkaya Üyeler tarafından başkan olarak seçildi.Yönetimde önemli isimlerin yer aldığı liste güven tazeledi.Dernek Başkanı Cengiz Demirkaya ,Giresun’lular Kültür ve yardımlaşma derneğinin Başkanı olarak göreve başladı.

Yönetim listesi şöyle oluşmakta:

Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Demirkaya

Başkan Vekili:İsmail Yüksel

Başkan yardımcısı:Ahmet Batan

Başkan yardımcısı:Serkan Gezmiş

Genel Sekreter:Mahmut Palaz

Sayman:Arslan Uzun

Üye:Umut Mahir Menteş

Üye :Sebla Öztürk Başarır

Üye :Burak Kaan Yılmazsoy olarak belirlendi.

Dernek başkanı Cengiz Demirkaya ve yönetim kurulu üyelerine başarılarının devamını diliyoruz.14. Olağan Genel Kurulu Hayırlı olsun.

HABER;NURAY YILMAZ