- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

ENGELLİ” VE “REFAKATLİ ENGELLİ” İSTANBULKART’LARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

136Shares

Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol nedeniyle, “Engelli” ve “Refakatli Engelli” İstanbulkart’larının vizeleme işleminden önce Sağlık Bakanlığı sistemine kaydettirilmesi gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ücretsiz İstanbulkart başvurusu için İBB İştiraklerinden BELBİM’e sunulan engelli raporları, artık Sağlık Bakanlığı e-Rapor ve Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemleri üzerinden teyit ediliyor.

İstanbulkart sahiplerine ait bilgiler bu sistem üzerinden sorgulanacak ve sorgulama neticesinde rapor tarihi ile rapor geçerlilik süresi baz alınarak, İstanbulkart’ların ücretsiz olarak kullanılabileceği geçerlilik süresi belirlenecek. 

Geçerli engelli raporu olduğu teyit edilen engelli vatandaşlarımıza, kısa mesajla ücretsiz İstanbulkart kullanımına dair bilgi verilecek. Gelen kısa mesaj sonrasında İstanbulkart’ların herhangi bir BİLETMATİK’e dokundurularak vizeleme işleminin tamamlanması gerekiyor. 

İstanbulkart’larına vizeleme talimatları gönderilemeyen vatandaşlarımızın ise, engelli raporunu temin ettikleri hastaneye başvurarak, raporlarının Sağlık Bakanlığı’nın ilgili sistemlerinde kayıtlı olduğunu teyit ettirmeleri gerekiyor.

Rapor bilgilerinin ilgili hastane tarafından Sağlık Bakanlığı sistemlerine girişi yapıldıktan sonra, vatandaşlarımızın en yakın İstanbulkart başvuru merkezine raporlarının aslı ile gelerek vizeleme başvuru talebini oluşturmaları 
gerekiyor. 

Yapılacak veri doğrulaması sonrasında İstanbulkart vizeleme işlemleri gerçekleşecek