MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Ekonomi, GÜNDEM, Manşet, Toplum » ABDULLAH SEVİM’DEN EMEKLİLER İÇİN 5 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ
ABDULLAH SEVİM’DEN EMEKLİLER İÇİN 5 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim emeklilerin sorunlarının yıllardır değişmediğini ifade etti. Sevim, 5 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

 Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Yönetim sistemi değişiyor, emeklinin sorunları değişmiyor” diyen Sevim, 5 maddelik çözüm paketini de içeren sosyal mesajında şu ifadelere yer verdi:  

“Bugün 30 Haziran Dünya Emekliler Günü… Öncelikle, emek ve alınterlerini bir ömür sarf etmiş tüm emeklilerin günlerini kutluyorum. Emeklilerimizin sorunları yıllardır değişmiyor. Sadece bu iktidar dönemi ile sınırlı tutamayız elbette ancak geçen 18 yıla rağmen, iktidarın emeklilerin sorunu çözemiyor. 

Erbakan Hocamızı istisna tutuyorum bu ülkede iktidarlar değişiyor, emeklini n sorunları değişmiyor. Yönetim sistemi değişiyor, emeklinin sorunları değişmiyor. Lükse, şatafata, garanti ödemelere, yandaşa kaynak bulunuyor, emekliye kaynak bulunamıyor! Esasında bir zihniyet devrimi gerekiyor! Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı olarak, emeklilerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Onların daha iyi şartlarda bir hayat sürebilmeleri adına aşağıdaki önerileri kamuoyuyla paylaşıyorum: 1. Emekliler için en azından asgari ücret tutarında bir taban aylık belirlenmeli. 2. Memur emeklilerinin düşük maaş almasına yol açan maddeler düzenlenmeli. 3. İstanbul başta olmak üzere belirli büyükşehirlerde, hayat şartlarının pahalılığı sebebiyle, emeklilere ek ödemeler getirilmeli. 4. Emekli maaş zamlarına, enflasyon rakamlarının üzerine, büyüme oranında refah payı mutlaka eklenmeli. 5. Bayram ikramiyeleri, enflasyon+büyüme oranında, düzenli olarak arttırılmalı.”

Galeri
📆 30 Haziran 2020 Salı 17:15   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir