- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Açık Havada Aile Boyu Sinema Keyfi

Sancaktepe’de vatandaşların özlemle hatırladığı yaz sinemaları geleneği yaz boyu Meydan Park’ta yeniden canlandı.

Sancaktepe Belediyesi Yazlık Sinema Günleri, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Sancaktepe Belediyesi hizmet binasının önünde olan Meydan Park’ta yapılmaya başladı. Etkinliğin ilk film gösteriminde sinema severler, başrollerini Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın paylaştığı “Selvi Boylum Al Yazmalım”filmini izleme fırsatı buldu.

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen alana armut koltuklar yerleştirildi.Sinema Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve her yaş grubuna uygun seçilmiş filmlerin gösterime sunulacağı yazlık sinema etkinliğinde vatandaşlara ayrıca mısır ve gazoz ikram edildi.

Yaz geceleri yıldızların altında her kesimden vatandaşın aileleri ile birlikte izleyeceği filmler geleneksel yazlık sinemalarda kullanılan DCP formatında yayınlanıyor.

Selvi Boylum Al Yazmalım filmini vatandaşlarla birlikte izleyen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü “Bu korona virüs günlerinde de vatandaşlarımızı bu büyük eğlenceden mahrum bırakmak istemedik. Maalesef içerisinde bulunduğumuz olağanüstü durumlar nedeniyle vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi adına yazlık sinema günlerini geç açmak durumunda kaldık.Güzel bir Sancaktepe akşamında gerçekten sinema tarihimizin şöyle sayfalarını geriye doğru çevirdiğinizde her birimizin özellikle büyüklerimizin izleyerek zihinlerinde önemli hatıralar bırakmış filmleri görmek, filmleri izlemek, eskiyi hatırlamak adına güzel bir nostalji akşamı olacak”.şeklinde konuştu.

Yazlık sinema akşamları yaz boyu belirlenen günlerde sinema severlerle buluşacak.