MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » ADD Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan’a Hüzünlü Veda
ADD Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan’a Hüzünlü Veda

Yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kartal Şube Başkan Kemal Aslan, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

ADD Kartal Şubesi önünde gerçekleştirilen törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu ve yönetim kurulu üyeleri, Doğru Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar ve yönetim kurulu üyeleri, Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Eray Ekim ve yönetim kurulu üyeleri, DEVA Partisi Kartal İlçe Başkanı İltan Ekmekçioğlu, Kartal belediyesi Başkan Yardımcılarından İmam Aydın, Cengiz Türkmen, Adem Uçar, Ali Apaydın, Oktay Aksu, ADD Yöneticileri, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ADD Kartal Şubesi önünde gerçekleştirilen tören şube adına Cem Arkan tarafından yapılan selamlama konuşması ile başladı. Arkan yaptığı konuşmada; “Kemalist Devrimci mücadele arkadaşımız Kemal Başkanımızı ebediyete uğurlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Yıllarca kendisiyle ADD çatısı altında mücadele veren bir arkadaşınız olarak söylüyorum ki Kemal başkanımız set ve mert bir insandı. İnandığı değerlerden hiç geri adım atmadı. Kartal’ı çok severdi. En büyük arzusu Cumhuriyetimizin 100. Yılında yeniden Kemalizm’in bayrağını Çankaya dikmekti. Buradan ona sözümüz olsun ki onunda mücadelesini mücadelemize katarak Kemalizm’in bayrağını Çankaya’ya dikeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan ADD Kartal Şube Başkan Yardımcısı Hülya Arkan ise yaptığı konuşmada, Kemal Aslan’ın hastalığına rağmen göstermiş olduğu mücadelelerden bahsetti. Kemal Aslan’ın gerçek bir Kemalist devrimci olduğunu vurgulayan Arkan; “Onun mücadelesi için sorumluluğumuzun gereğini yapacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartal’ın büyük bir değerini kaybettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise yaptığı konuşmada; “Kemal abi iyi bir vatanseverdi. Atatürkçü düşüncenin en önde koşanlarındandı. Kartal’a Atatürkçü düşünceyi anlatmanın yollarını arardı. Bir cumhuriyet genci olarak, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan milyonlarca gençten biri olarak diyorum ki rahat uyu Kemal abi. Daha güzel günler için bu düşünceye sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Son olarak söz alan ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt ise yaptığı konuşmada; “Burada sadece ADD Şube Başkanımızı değil, gerçekten bu ülkenin ihtiyacı olan inançlı bir neferini yitirdik. Onun mücadelesi arkasında bıraktığı biz yol arkadaşlarının mücadelesine katılarak sürecek. Ülkemiz aydınlık yarınlara mutlaka kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kemal Aslan’ın naaşı sevenlerinin omuzlarında Kartal Merkez Camiine götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kemal Aslan’, ebedi istirahatgahı olacak memleketi Rize’ye götürüldü.

Galeri
📆 05 Kasım 2022 Cumartesi 17:02   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir