- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

ADD KARTAL’DAN 23 NİSAN MESAJI

SEVGİLİ ATATÜRKÇÜLER


Kıymetli yol arkadaşlarım, bu sene büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve egemenliğin halka verilişinin 100. yılını kutlayacağız.
23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğinin ilan edildiği tarihtir.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından bu büyük gün 1924 senesinde bayram olarak kutlanması talimatı verilmiş ve 5 yıl sonrada 23 Nisan 1929 tarihinde Egemenlik ve Çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dünya lideri Atatürk’ün Türk Çocuklarına armağan ettiği bu bayram 1979 senesinde ilk defa 6 ülke çocuklarının ülkemizde bu bayrama katılmalarıyla uluslararası nitelik kazanmış ve bugün hala dünyada tek çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.


Kıymetli yol arkadaşlarım, ülke olarak sıkıntılı günlerin yaşandığı, birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız olan bu günlerde, Gazi Meclisimizin açılışının ve egemenliğimizin 100.yılını çocuklarımızla birlikte okullarda ve meydanlarda coşkuyla kutlayamayacak olmanın burukluğunu yaşamakla birlikte, yine de bu büyük bayramımızı evlerimizi bayram yerine çevirerek, coşku ve gururla kutlayacağız.


Sevgili Atatürkçüler,
23 Nisan egemenliğin saraydan alınıp, millete verildiği, kulun birey, ümmetin millet olduğu ve kurtuluş savaşlarımızın en önemli kararlarının milletin meclisinde alınmaya başlandığı gündür. Çocuklarımıza armağan edilen bu bayramı coşkuyla kutlarken biryandan da geleceğimiz olan çocuklarımıza 23 Nisan 1920 yi varoluş amacına uygun olarak öğretmeliyiz. Türk milletinin tüm ulusal bayramları dünya tarihinde eşi benzeri olmayan şehit kanlarıyla yazılmış, büyük kahramanlık destanının dönüm noktalarıdır. Ulusal Bayramlar onurumuzdur.


Sevgili yol arkadaşlarım, bu duygu ve düşünceler içerisinde Corona virüs nedeni ile yaşamını kaybeden önce sağlık çalışanlarımıza, siyasetçilerimize ve tüm yurttaşlarımıza Allahtan rahmet dilerim. Değerli yol arkadaşlarım, Tarihimizi gelecek nesillere doğru anlatmak bizlerin görevi olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin devamlılığını emanet edeceğimiz Cumhuriyet bekçileri, çocuklarımızın yetiştirilmesi önemlidir. Bizler ATATÜRKÇÜLER olarak tehlike nereden gelirse gelsin bugün olduğu gibi yarında karşısında olacağız, bu böyle bilinmelidir.

Bu önemli duyguyu, 100.yıl coşkusunu çocuklarımıza yaşatmak için evde olsak bile kutlayacağız. Evlerimizin pencere ve balkonlarını bayraklarla süsleyerek 23 Nisan Perşembe günü Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı saat olan 14.00’den itibaren coşkuyla gün boyu kutlayalım. Ulusal egemenliğimizin 100. yılı olan bugün, bağımsızlığımız, milli birliğimiz, milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun. Bize bu günleri yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çalışma ve yol arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum,
Saygılarımla.

Kemal Aslan
Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı