MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, pendik » Adında “Migren” olan ilaçlar konusunda uyardı
Adında “Migren” olan ilaçlar konusunda uyardı


Migren ağrısı için gelişigüzel ilaç kullananları uyaran Uzman Doktor Mehmet Emin Çakır: “Doktora danışmadan adında ‘migren’ geçen ilaçları kullanmayın. Bunlar ağrınızı geçirir; ama atakları sıklaştırır.” dedi.

Pendik Belediyesinin sosyal medya üzerinden canlı olarak düzenlediği sağlık seminerleri devam ediyor. Son olarak Pendik Yüzyıl Hastanesi’nden Uzman Doktor Mehmet Emin Çakır “Migren Tanı ve Tedavisi” konulu bir seminer verdi. Pendik Belediyesinin Facebook hesabı üzerinden yapılan canlı yayında migrenin belirtilerinin tek ya da iki taraflı zonklayıcı baş ağrısı, ağrı olduğunda ışık ya da sesten rahatsız olma ve bu ağrıya bulantı veya kusmanın eşlik etmesi olduğunu söyledi.

Botoks tedaviler arasında yer alıyor

Migren tedavisine yönelik de bilgi veren Uzman Doktor Mehmet Emin Çakır: “Haftada 2-3 defa migren atağı geçirenlere botolinium toxin yani botoks ya da sinir blokaj tedavisi uyguluyoruz. Ayda 4-5 defa atak geçiren hastalara ise ilaç tedavisi öneriyoruz.” dedi.

Gelişi güzel ilaç kullananları uyardı

Migren tedavisinde ilaç kullanmak için mutlaka bir nöroloji uzmanına görünülmesi gerektiğini vurgulayan Doktor Mehmet Emin Çakır, adında migren kelimesi geçen ağrı kesiciler konusunda hastaları uyardı. Bu ilaçların gelişi güzel kullanılmasının tehlikesine dikkat çeken Çakır: “Üzerinde ‘migren’ yazan ilaçları kullanmayın. Bunlar ağrınızı geçirir: ama migren ataklarını sıklaştırır.” dedi.

Her hafta farklı konular üzerine seminer düzenleniyor

Pandemi süreci nedeniyle sosyal medya üzerinden düzenlenen sağlık seminerlerini www.pendik.bel.tr adresinde etkinlikler bölümünden ve her ay çıkan aylık kültür bülteninden takip edebilirsiniz.

img
img
img

15 Ocak 2021
📆 18 Ocak 2021 Pazartesi 22:05   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir