- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay görevinden alındı

İstanbul Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, sosyal medyada bir vatandaşa hakaret ettiği gerekçesiyle görevinden alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle:

“Bakanlığımıza bağlı çalışan bir İl Müdür Yardımcısı’nın sosyal medyada gündeme gelen çirkin paylaşımı toplumumuzun tepkisini çekmiştir.

Birlik ve beraberlik ruhumuzu yaralayıcı bir dil ve üslup devletimizin hiçbir kademesinde asla kabul edilemez.

Anne ve yavrularımız ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak ve bakanlığımız hizmet modellerinden faydalandırılacaktır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu yerde kimse sahipsiz ve yalnız değildir.

Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın huzur, barış ve refah içerisinde birlikte yaşaması için canla başla çalışmaya devam ederek bu tür davranışlara asla izin vermeyeceğiz.

Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

VALİ YERLİKAYA’DAN TEPKİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle görevden alınan İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı N.N’nin paylaşımını kınadı.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, N.N’nin paylaşımını çirkin bir paylaşım olarak gördüğünü aktararak, müdür yardımcısının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından görevden alındığını ve hakkında tahkikat başlatıldığını belirtti.

Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:

“İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz. Her vatandaşımızın hiçbir ayrımcılığa tabi olmadan, devletimizin bütün imkanları ve kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için gece gündüz demeden, görev yapmaya devam edeceğiz.”