MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti!
AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti!

AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti. 51 yaşındaki gazeteci-yazar Markar Esayan bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Başkan Erdoğan Esayan’ın vefatı nedeniyle yapmış olduğu paylaşımda ” Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti. 51 yaşındaki gazeteci-yazar Markar Esayan bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Başkan Erdoğan Markar Esayan’ın vefatına ilişkin sosyal medya paylaşımında bulundu.

Başkan Erdoğan paylaşımında “AK Parti MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, sevgili kardeşim Markar Esayan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Müteveffa Markar kardeşimizin ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÜNAL: “İLKELİ VE DÜRÜST İNSAN RAHAT UYU. DUALARIMIZ SENİNLE”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal; “İlkeli ve dürüst insan rahat uyu. Dualarımız seninle” dedi.

Mahir Ünal; sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından yaptığı açıklamada; “MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcımız değerli dostum, güzel insan sevgili Markar Esayan aramızdan ayrıldı, acımız büyük. Ailesi ve sevenlerinin derin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum. İlkeli ve dürüst insan rahat uyu. Dualarımız seninle” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Bu ülkenin evladı, adam gibi adam, güçlü bir entelektüel ve vizyoner bir siyasetçi idi Markar Esayan. Sohbetini, gayretini, samimiyetini ve dostluğunu özleyeceğim. Ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Geçen yıl ‘iyi yaşamaya, iyi ölmeye bakalım’ demişti.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Markar Esayan’ı kaybettik. Çok gençti. Çok dosttu. Bir ayrıcalık olarak iki ana dili olan bir yazar, birleştirici bir aydındı. Tedavi gördüğü kanser hastalığına bugün yenildi. Hepimiz üzgünüz. Yakınlarına, okurlarına, Ermeni cemaatine, siyaset arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kardeşimizi kaybettik. Takdir-i ilahi… Başımız sağ olsun Markar Esayan Aydın, dost, insan, inanmış bir kardeş… Duamız seninle, bu toprakların asil çocuğu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “İstanbul Milletvekilimiz Markar Esayan, yakalandığı rahatsızlıktan dolayı vefat etti. Değerli bir dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü taşıyorum. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Çok sevdiğimiz, güzel insan İstanbul Milletvekilimiz Markar Esayan aramızdan ayrıldı. Kederli ailesinin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu: “MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, iyi bildiğimiz güzel insan değerli Markar Esayan’ın vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendik. Mekanı cennet olsun. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağolsun.”

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız: “Markar Esayan Beyefendi ile Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olarak görev almıştık. Ülkesini seven, insan seven, entelektüel birikimi ile keyifle sohbet edilebilen biri idi. Ondan öğrendiklerim oldu. Fevkalade üzgünüm. Başımız sağ olsun.”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: “Değerli dostum, İstanbul Milletvekilimiz, MKYK Üyemiz Markar Esayan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Bu ülkeye aşık, millet ve memleket sevdalısı bir güzel insanı kaybettik. Başımız sağolsun.”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey: “İstanbul Milletvekilimiz, Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olarak birlikte görev yaptığımız güzel insan Markar Esayan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci: “Yakalandığı rahatsızlakdan dolayı uzun süredir tedavisi devam eden İstanbul Milletvekilimiz Sayın Markar Esayan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milletvekilimizin sevenlerine, ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.”

Markar Esayan için başsağlığı mesajları | Video

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: “Aldığımız hazin bir haber… Vatanseverlik miyarının eşi menendi yoktu… Markar Esayan, bu asil milletin en nadide isimlerinden biriydi. Yüreğimize nakşettik. Cenab-ı Hakk rahmetiyle muamelede bulunsun inşaallah. Milletçe başımız sağolsun”

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan: “Sayın Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.”

ERDOĞAN, MARKAR ESAYAN’I EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Şubat 2020 tarihinde Markar Esayan’ı evinde ziyaret etmişti. Esayan, kendisini evinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmişti.

Esayan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Cumhurbaşkanımıza teşrifleri için çok teşekkür ediyorum. Onur duyduk” ifadesini kullanmıştı.

Esayan, hastalığıyla alakalı 19 Ekim 2019’daki paylaşımlarında şunları kaydetmişti:

“Çok kıymetli dostlarım hastalığım nedeniyle bir süredir gördüğüm tedavinin sonuna doğru gelmiş bulunmaktayım. Hem sizi üzmemek hem de vaktinizi almamak için daha önce bunu genel bir açıklamayla duyurmaktan kaçınmıştım ama sanırım duyulmuş. Çok başarılı bir tedavi süreci geçirdim. Şu an için her şey yolunda. Bir süre nekahet dönemim olacaktır. İnşallah çok yakın zamanda sıhhatli bir şekilde aranızda olacağım. Dualarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Değerli dostlarım, hamdolsun çok daha iyiyim, hızla iyileşiyorum. Arayan, soran, iyi dileklerini gönderen, dualarını eksik etmeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Varolun, sağolun.”

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

1969 İstanbul Şişli doğumlu Markar Esayan ilkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi’nde okudu.

1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı. Master tezi “19. Yüzyıl Ermeni Gerçekçi Edebiyatı’nda Sınıf Çatışmaları, Burjuvazinin Doğuşu ve Modernite” başlığını taşıyan ve alanında bir ilk olan konuyu kapsıyordu. 1997 yılından beri aralıklarla yazdığı Agos Gazetesi’nde 2001 yılından itibaren Hrant Dink’in davetiyle “Dar Kapı” başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı. Esayan birçok sivil toplum örgütünde çeşitli projelerde çalıştı ve danışmanlık hizmeti verdi.

Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde elim bir suikasta gitmesiyle Dink sonrası Agos’un yayın hayatına devam edebilmesi adına Etyen Mahçupyan ile birlikte çalıştı. Dink’in birinci ölüm yıldönümünden sonra Agos’tan ayrıldı. Bir süre sonra yazılarına da son verdi.

📆 16 Ekim 2020 Cuma 21:21   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir