- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Ak Partiden Kamuoyuna “

AK PARTİ’DEN BASIN DUYURUSU

2 MİLYON 300 BİN AİLEYE SOSYAL YARDIM HAKKINDA

Kıymetli Basın Mensuplarımız ,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna duyurduğu ve koronavirüsle mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını açıkladı.

Bildiğiniz gibi 2 milyon 111 bin haneye geçtiğimiz hafta 1.000’er TL nakdi destek verildi.

Bu kapsamda; 2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000’er TL nakdi destek verilecektir.

  1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.

Sosyal yardımlarda 3. fazın da hazırlıklarının yapıldığı ve 3. fazda, 1. ve 2. fazlardan faydalanmamış ihtiyaç sahibi hanelere 1.000’er TL destek verilecektir.

  1. Faz Sosyal Yardım için başvurular ileri bir tarihte, e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

Bakanlığımız 3. fazda önceliklerinin, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşları desteklemek olduğunu açıkladı.

  1. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve başvuru sürecinin ayrıca duyurulacağı açıklandı.

İŞTEN ÇIKARTMA YASAĞI HAKKINDA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlanan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi taslağı, görüş alınmak üzere sivil toplum kuruluşlarına gönderildi. Toplam 62 maddeden oluşan yasa taslağı uyarınca, İş Kanunu’na geçici madde ile ekleme yapılarak COVİD-19 tedbirlerinin uygulandığı dönemde işten çıkartma yasağı getirilecek.

Buna göre,

1.İş Kanunu kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin iş sözleşmesi, üç ay süreyle feshedilemeyecek.

2.Fesih yasağı uygulanan hallerde işveren işçiyi ücretsiz izne ayırabilecek.

3.İşten çıkarma yasağı süresini Sayın Cumhurbaşkanımız 6 aya kadar uzatabilecek.

4.15 Mart 2020 tarihinden sonra ücretsiz izne ayrılan işçilere ve bu tarihten sonra işten çıkartılıp da işsizlik ödeneğinden istifade edemeyen işçilere İşsizlik Fonu’ndan günlük 39.24 TL, aylık ödeme 1.177 TL olacak.

5.Ücretsiz izne çıkartılarak ücret desteğinden yararlanan işçinin işveren tarafından çalıştırıldığının tespit edilmesi halinde sosyal güvenlik kanunundaki para cezalarının dört katı tutarında ceza uygulanacak.

Bilgilerinize sunarım.