- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

AK Partili Tevfik Göksu: İstanbul’da enkaz menkaz yok

AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili konuştu. Göksu, “Enkaz menkaz yok bu şehirde. Şimdiden bahane üretmesinler” dedi.

DUVAR – Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB’nin bütçesiyle ilgili konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 51 gün vekalet eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın, belediyeyi 3.3 milyar TL borçlandırdığı iddiaları hakkında da konuşan Göksu, bunun doğru olmadığını savundu.

İBB bütçesiyle ilgili tablonun anlatıldığı gibi olmadığını söyleyen Göksu, “Bütçeyi söylerken İBB bütçesini söylüyorlar, borcu söylerken konsolide borcu söylüyorlar. Tablo anlattıkları gibi değil. İBB, kredibilitesi en yüksek kamu kurumlarından biri. Ayrıca KİPTAŞ taşınmazları gibi belediyenin kaynak üretme alanları da var. Yani enkaz menkaz yok bu şehirde. Şimdiden bahane üretmesinler” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Göksu, şöyle devam etti, “Konsolide borç 29.8 milyar TL. Borcun 6.2 milyarı İSKİ (4.02 milyar) ve İGDAŞ’a (2.2 milyar). Aslında borç değil emanet. Faiz yok, geri ödeme baskısı yok. Geri kalan 17 milyar lira 2036’ya kadar ödenecek. Yılda ödenecek borç miktarı 890 milyon lira. Tahakkuk etmiş, yani zamanında ödenememiş borç 5.8 milyar lira. Kamu kurumlarında gecikme 8 ay civarında olur. İBB’de 5 ay.”