- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Ali Aluç:Dokunmadığımız el, sırtını sıvazlamadığımız halk kalmayacak.”

CHP Kartal İlçe Başkan Adayı Ali Aluç Yerel Basın ile kahvaltıda bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkan Adayı Ali Aluç, Kartal yerel basını için organize ettiği kahvaltıda adaylığı ve projeleriyle ilgili basınla sohbet etti.

Toplantıya,ailesi ile birlikte katılan Ali Aluç konuşmasına basına ve tüm halka yeni yıla ilişkin güzel temennileriyle başladıktan sonra kısaca özgeçmişine değindi.

“Tüm adaylara dostluk mesajı”

Mevcut adaylara ve çıkabilecek olası adaylara başarılar dilediğini belirten Aluç; seçim sürecinin kırmadan, yıkmadan, ikilik yaratmadan geçmesini dilediğini ve bunun için kendisi adına söz verdiğini belirtti.

“Dokunmadığımız el, sırtını sıvazlamadığımız halk kalmayacak.”

Olası bir 2021 seçimi öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için çalışmalarını sürdüreceklerini ve bunun için ayrışmadan birlik olmak gerektiğini vurgulayan Aluç “Dokunmadığımız el, sırtını sıvazlamadığımız halk kalmayacak.” sözleriyle örgüt olarak tüm halkı kucaklayacaklarını, tek tek tüm insanlarla irtibat halinde olacaklarını söyledi.

“Mahalle delegeleri oy kullandıktan sonra kenara çekilmemeli.”

12.01.2019 tarihinde seçilmeleri halinde tarihi daha önceden belirlenmiş ve her ay düzenlenecek örgüt toplantıları yapacaklarını belirten Aluç, bu toplantılarda yapılan ve yapılamayan işlere ilişkin, mali konulara ilişkin bilgilendirmeler yapacaklarını söyledi. Mahalle delegasyon sistemine de değinen Aluç, mahallelerde seçilen delegelerin sadece seçim zamanı oy kullanıp daha sonra kenara çekilmemelerini, delegelerin örgütün her mahalle için gözü kulağı olmasını, mahallelerdeki sorunları ve bunlara ilişkin çözümlerini bildirmeleri gerektiğini ifade etti

“Hedef 20 mahalleye de halkevi oluşturmak.”

Kartal’ın 20 mahallesine de mahalle birim başkanlarının içinde yer aldığı halkevleri oluşturmak istediklerini belirten Aluç, bu halkevlerinin kültür ve eğitim merkezi olarak kullanılacağını ve bunun için de partinin imkanı olduğunu söyledi.

“Yeni komisyonlar eklemek zorundayız.”

Partide mevcut komisyonların yanı sıra çağın gelişimlerine uygun yeni komisyonlar da kuracaklarını belirten Aluç, sivil toplum örgütlerine de katkı sunacaklarını ifade etti. Parti içi eğitime de değinen Aluç halkı bilgilendirmek için aylık bültenler çıkarmak istediklerini ifade etti. İstihdam konusunda da Kartal Belediyesi ile ortak çalışmalarla maksimum seviyede istihdam yaratacaklarını belirtti.

“Gökhan Yüksel’e teşekkür ve mesaj”

Geçmiş dönemde parti ve örgüt için çalışan tüm emekçilere, basına teşekkür eden Ali Aluç, Gökhan Yüksel’e de teşekkürlerini sunup seçilmeleri halinde ayrışmadan, birlik içerisinde yol yürüyeceklerini ifade etti.

Basından sorulan bir soru üzerine, Gökhan Yüksel’i talebi olması halinde istediği mevkiye yükseltmek için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını; Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin ülkeyi yönetecek donanımının olduğunu belirtti.

“Gökhan Yüksel dört adaydan kim gelirse gelsin onunla çalışmak durumundadır.”

CHP Genel Başkanı’nın talimatına rağmen hiçbir belediye başkanının açıkça bir ilçe başkan adayını destekleyemeyeceğini, dört adaydan kim kazanırsa kazansın belediye başkanı ile uyumlu çalışacağını ifade eden Aluç, belediye başkanının seçim sürecinde tarafsız olacağını ve delegelerin de kimsenin etkisi altında kalmadan oy kullanacaklarını sözlerine ekledi. Delegelerin makam, mevki ve iş potansiyellerini arttırmak için oy kullanmamaları gerektiğini de vurgulayan Aluç; il veya ilçeden kendisine kimsenin telkinde bulunmadığını belirtti.

“Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.”

Kendisine neden oy verilmesi gerektiğine ilişkin sorulan soru üzerine Ali Aluç, gerek sivil toplum kuruluşları ile gerekse bireysel olarak yapmış olduğu çalışmalarına atıfta bulunarak “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.” diye cevap verdi. Seçimi kazansa da kazanamasa da parti için çalışmalarını sürdüreceğini, tüm halka dokunacağını, insanların sorunlarıyla ilgileneceklerini sözlerine ekledi.

“Yeni bir söz söylemek, yeni bir şey yapmak zamanı.”

Değişim ve dönüşüm başlatmak zorunda olduklarını dile getiren Aluç, çoğulcu demokrasiyi savunduklarından, ülkenin değerleriyle çatışmamaları gerektiğinden ve sokaktan başlayan bir değişim ve örgütlenme modelinden bahsetti.

Satır aralarında toplumsal sorunlara da değinen Aluç, Kanal İstanbul Projesi’ne ve Tekel Arazisi’nin özelleştirilmesine de karşı olduklarını ifade etti.

“Bize yakışan bina o bina değil.”

Diğer adaylara olduğu gibi kendisine de parti ilçe binası ile ilgili sorulan soruya cevap veren Aluç; binanın gerek statik ve konumu olarak gerekse engellilerin ulaşımı açısından zorluğu gibi sebeplerle partiye yakışan bir bina olmadığını, örgütün ve Muammer Çelebi’nin söz verdiği üzere desteğiyle yeni bir binanın partiye kazandırılabileceğini belirtti.

Sayın Aluç, konuşmasını açılışta sunmuş olduğu yeni yıla ilişkin güzel temennileriyle sonlandırdı.

Eksper Haber Gazetesi olarak kendisine başarılar dileriz.

Haber – Foto: Nuray Yılmaz