- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Ali Aluç;Keşke İnsanlar Diri Diri Yakılmasaydı

Sivas’taki Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle hayatını kaybedenler, katliamın 26. yıl dönümünde Karlıktepe mahallesinde anıldı.Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu gerçekleştirilen katliamda 33 aydın, 2 otel görevlisi yaşamını yitirmişti.

Yangında saldırganlardan 2’si de ölmüştü. Sivas Katliamının 26’inci yıl dönümü için Kartal Karlıktepe mahallesinde anma programı gerçekleştirildi.
Anma Programı yaşamını yitirenlerin isimlerinin okunması ve saygı duruşu ile başladı.


Programa konuşmacı olarak katılan Makina Mühendisi Ali Aluç 26.Yılın özetine kendine has yorumuyla vurgu yaptı Aluç ,keşke böyle bir acının üzerinden böyle bir konuşma olmasaydı,keşke insanlar diri diri yakılmasaydı,tam 26 yıl önce bugün ne oldu hafızayı biraz ,Türkiye tarihinin en kanlı katliamıydı 2 Temmuz 1992 yılında bugün canımız yandı 35 vatandaşımız ateş topunun içinde bırakıldı.

Yetmedi kurtarmaya gelen itfaiyenin hortumlarını kestiler.Yetkililer korkmayın dedi birazdan sizleri kurtaracağız dediler peki öylemi oldu öyle olsaydı bugün burada olamaz ve Anma programını yapamazdık. 33 can 2 otel görevlisi 35 diri diri can,içerde canlarıyla uğraşan insanlar dışarda namaz kılan cemaat,bu olaya ne yürek nede can dayanırdı ama dayandılar.Şimdi solculara yönelik ağır tahrikler var bizim katletmemizmi gerekiyor ,diri diri yakmamızmı gerekiyor.Nerede insanlık ,nerede vicdan bunun adını ben koyamıyorum .

“26 yıllık davamızda adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Sivas’ta kaybettiğimiz bir canımız ‘Biz sazdan başka bir şey çalmayız’ demişti. Biz ne hayat, ne para çalmayı biliriz. İnsanı, doğayı seven insanlarız. Biz acılarımızı, sevinçlerimizi birleştireceğiz dedi. Anma programında Gurup Vardıya ,Sarya Müzik Topluluğu ,Beksav Tiyatro Ekibi.Karlıktepe Gençlik Topluluğu sahne alarak anma programına katkı sundular.

Haber;Nuray Yılmaz