MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, maltepe, Manşet » Ali Cengiz Erol,“Ben kimsenin ve zümrenin adayı değilim, Örgütüm adına adayım
Ali Cengiz Erol,“Ben kimsenin ve zümrenin adayı değilim, Örgütüm adına adayım

Ali Cengiz Erol’dan adaylık açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı’na aday olan Ali Cengiz Erol yerel basınla kahvaltıda buluştu.

Yerel basına verdiği önemi belirterek konuşmasına başlayan Erol, 29.12.2019 tarihinde yapılacak seçimde diğer adaylarla birbirlerine rakip olacaklarını ama asla hasım olmayacaklarını dile getirdi. Örgütten gelen talepler ve ihtiyaçlar neticesinde Hasan Solmaz ile ittifak yaptıklarını bu ittifakın kendilerini güçlendirdiğini belirterek Hasan Solmaz’a da teşekkürlerini iletti.

    Yerel basın mensuplarınca sorulan soruları yanıtlayan Ali Cengiz Erol seçime Maltepe Belediyesi’nin müdahalesinin olup olmadığı sorusuna “Seçime belediye tarafından ciddi bir müdahale geldiğini söyleyemeyiz.

Her mahallede yüksek katılımlı bir seçim gerçekleşti. Bu sayede örgüte bir dinamizm geldi. 18 mahallenin tamamında toplantı yaparak aday çıktım. ” diye cevap verdi.

 Tüm adayların bir moderatör eşliğinde aynı sorulara verecekleri cevaplara göre yarıştırılarak seçime girecek aday sayısının azaltılmasının daha sağlıklı olabileceğini bildiren Erol, yerel basınca adaylar arasında yapılan başkanlık anketinin meclis grubu, delegasyon, siyasi önderler ya da eski ilçe başkanları tarafından yapılmış olmasının daha sağlıklı olacağını sözlerine ekledi. 

  “Ben kimsenin ve zümrenin adayı değilim. Örgütüm adına adayım

  Kimsenin ve hiçbir zümrenin adayı olmadığını belirten Erol, kendisini örgütüne takdim edeceğini, örgütün kendisine bu görevi vermesi halinde bir dönem sonuna kadar bu görevi devam ettireceğini söyledi. Görevinden asla olumsu bir şey olmadığı sürece ayrılmayacağını hatta iki senenin sonunda ilçe örgütünden bir dönem daha isteyeceğini belirtti. Bunu isteyebilmek için de ilk döneminde başarılı olması gerektiğini ifade etti.

   “Kopukluğu gidereceğime inanıyorum.”

   İlçe yönetimi ile belediye arasındaki kopuklukların sorulması üzerine bu kopukluğu gidereceğine inandığını belirten Erol, eski belediye başkanı Mustafa Zengin döneminden beri belediye ile örgüt arasında gerek belediye gerekse de ilçe kaynaklı kopukluklar olduğunu söyledi. Her ay düzenli olarak örgüt toplantıları yapacağını, örgüt başkan vekilinin her ay belediye meclis çalışmaları ile ilgili rapor sunacağını ve bu sayede meclis ile ilçe yönetimi arasındaki kopukluğa çözüm bulacaklarını belirtti. 

“Bu seçimde seçilmezsem bir daha aday olmayacağım.”

  40 yıllık Maltepeli olduğunu belirten Erol, kendisine sorulan soru üzerine daha önce 2011 yılında aday olduğunu, bu seçimdeki ikinci kez aday olarak çıktığını, bu seçimde de kazanamaması halinde bir daha aday olmayacağını dile getiren Erol sözlerine şöyle devam etti.

  “Yönetimi gençleştirip eğitimli, donanımlı, liyakat sahibi insanlarla yola devam edeceğiz.” 

Seçim komitesinin netleşmediğini belirten Erol belediye çalışanlarının ve delege olmayanların listede olmamasına ilişkin bir karar alınabileceğini söyledi. Yönetimi gençleştirip eğitimli, liyakat sahibi olan insanlarla yola devam edeceklerini söyleyen Erol belediye başkanının kime oy verip vermeyeceğine karışamayacağını belirtti.

“Spora elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım.”

    Spora ilişkin bir çalışmaları olup olmadığının sorulması üzerine sayın Erol, Maltepespor ve diğer spor kulüplerinin sponsor desteği ile ayakta kalabildiğini, bu desteğin de daha ziyade belediye desteği ve bireysel sponsorluklar olabileceğini; kendilerinin de ellerinden geldiğince destek vereceklerini ifade etti.   

 “Gençlerin, kadınların siyasetteki yerlerini bir çıta yükseltmek lazım.”

 Gençlere, kadınlara değer vereceklerini; onlara bir kısım aktiviteler sunacaklarını belirten Erol, gençlerin çalışması için maddi manevi katkı sağlayacaklarını, kadınlar için her ay aktiviteler, piknikler, kadınlar matineleri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Gençlerin ve kadınların siyasetteki yerlerinin bir çıta yükseltilmesi gerektiğini ve bunun da ilçe başkanının desteği ile olacağını vurguladı.  

 “Uzlaşma olmazsa buzlaşma olur. Tartışmalara son vereceğiz

 Örgüt ile seçilmiş belediye başkanının arasındaki sıkıntıların neden kaynakladığının sorulması üzerine Ali Cengiz Erol bu tartışmalara son vereceklerini, uzlaşmanın olmadığı yerde buzlaşmanın olacağı şeklinde cevap verdi. Barışı sağlamak adına aday olduğunu belirtti.

            “Kota bizim ayıbımız.”

Genel merkezce uygulanan kotanın seçimlerde kadınlara ve gençlere yeterince yer verilmemesinden kaynaklandığını bunu da bir ayıp olarak nitelendiren Erol, ekibinin yarısından fazlasının gençlerden oluşacağını bildirdi. Gençleri eğitip yukarılara taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.Basın toplantısı basın mensupları ile çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

            Ali Cengiz Erol’a Eksper Haber Gazetesi olarak başarılar dileriz.

            Haber – Foto: Nuray Yılmaz

Galeri
📆 25 Aralık 2019 Çarşamba 21:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir