MENÜ ☰
Eksper Haber » beylikdüzübelediyesi, Manşet » ANGELMAN SENDROMUNA KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURULDU
ANGELMAN SENDROMUNA KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Beylikdüzü Belediyesi, Angelman Sendromu Derneği iş birliğiyle toplumdaki farkındalık halkasını genişletmek için ‘15 Şubat Angelman Sendromu Farkındalık Günü’  semineri düzenledi. Çok sayıda sendromlu çocuk ve ailenin katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, özel çocuklara acıma duygusuyla değil, sevgi ve anlayışla yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Toplumun özel çocuklarla bu bağı kurmaya ve gizli kahramanlar dediğimiz ailelerin yanında durmaya ihtiyacı var. Aileleri çaresizlik ve yalnızlık hissinden kurtarmamız gerekiyor.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, 15 Şubat Angelman Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde seminer düzenledi. Angelman Sendromu Derneği iş birliğiyle düzenlenen seminere, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; eski İstanbul Vali Yardımcısı ve İBB Danışmanı Cemalettin Özdemir, Angelman Sendromu Dernek Başkanı Aydoğan Tosun, Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu, Prof. Dr. Korkut Ulucan, Fizyoterapist Cem Fırat Aslan, Özel Eğitim Alan Öğretmeni Buğse Kılıç ile çok sayıda Angelman Sendromlu çocuk ve aileleri katıldı. Angelman Sendromu hakkında bilgilendirmenin yapıldığı kısa film gösterimi ile başlayan seminerde; rehabilitasyon alanında Buğse Kılıç, Angelman Sendromu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirici sunum gerçekleştirirken Cem Fırat Arslan ise sendromun fizyoterapi ve rehabilitasyon noktasına dikkat çekerek katılımcılara bilgi verdi.

Çalık: Acıma duygusuyla değil sevgi ve anlayışla yaklaşmamız gerekiyor

Seminerdeki konuşmasında özel çocuklara acıma duygusuyla değil, sevgi ve anlayışla yaklaşılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “15 Şubat Dünya Angelman Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla bu farkındalığı oluşturmak için bir araya geldik. Nadir görülen bu sendromu yaşayan ailelerin yanında olmak, onlarla aynı hissi yaşamak yerel yöneticiler olarak hepimizin sorumluğudur. Özel çocuklara acıma duygusuyla değil sevgi ve anlayışla yaklaşmamız gerektiğini bilen bir yerel yöneticiyim ve bu duyguyla da hareket eden bir insanım. Toplumun gerçekten buna ihtiyacı var. Toplumun özel çocuklarla bu bağı kurmaya ve gizli kahramanlar dediğimiz ailelerin yanında durmaya ihtiyacı var.  Aileleri çaresizlik ve yalnızlık hissinden kurtarmamız gerekiyor. Bu konuda yapılacak olan ‘Melek Köy’ projesi gerçekten çok güzel, Beylikdüzü Belediyesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu. Cemalettin Özdemir ise Melek Köy projesini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile paylaştıklarını belirterek, “Melek Köy projesine Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü bir şekilde destek vereceğiz.” dedi.

Tosun: ‘Melek Köy’ biz öldükten sonra evlatlarımıza sahip çıkacak

Angelman Sendromu’nun nadir görüldüğünü ve bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğini belirten Dernek Başkanı Aydoğan Tosun ise, “Hep kenarda kalmış, bugüne kadar gündeme gelmemiş bir konu Angelman Sendromu.  Biz bunu gündemde tutup herkese iletmek istiyoruz. Bu sendromu yaşayanlar olarak bizler çok iyi biliyoruz. Bütün engelli ailelerin düşündükleri bir konu var. Bizden sonraki hayatlarında çocuklarımıza ne olacak? Doğal olarak bu konuyu ele aldık ve ‘Melek Köy’ projesini düşündük. Bu proje öyle bir proje ki biz öldükten sonra çocuklarımıza sahip çıkabilecek, onların hayatlarını daim ettirebilecek bir ortam sunacağız. Tamamen güvenilir bir ortam olacak” ifadelerini kullandı.

📆 21 Şubat 2022 Pazartesi 23:11   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir