MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, beyoğlu, GÜNDEM, Manşet » Ara Güler’in Siyah Beyaz İstanbul Fotoğrafları Galata Kulesi’nde Sanatseverlerle Buluştu
Ara Güler’in Siyah Beyaz İstanbul Fotoğrafları Galata Kulesi’nde Sanatseverlerle Buluştu

Türkiye’de fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler’in siyah beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan bir seçki Galata Kulesi’nde ziyarete açıldı.

Türkiye’de fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler’ 93’üncü yaş gününde Galata Kulesi’nde ziyarete açılan sergiyle anıldı. Ara Güler’in siyah beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan serginin açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Ara Güler Müzesi Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Umut Sülün, Ara Güler Müzesi Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özkaya ile Bakanlık Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezinin iş birliğinde düzenlenen sergide, Ara Güler’in açıklamalarıyla birlikte teşhire sunulan 75 siyah beyaz fotoğrafı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide en çok dikkat çeken eserler ise, sanatçının ikonik İstanbul fotoğrafları oldu. Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Başkan Yıldız sergiyi gezerek Ara Güler’i yad etti.

“BU SERGİMİZ 75 ADET SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”

Dünyaya ismini altın harflerle yazdırmış Ara Güler’in sergisinde olmanın son derece mutluluk verici olduğunu anlatan Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Galata Kulesi, bakanlık olarak Beyoğlu Belediyesi ile iş birliği içerisinde oluşturduğumuz Beyoğlu Kültür Yolu’ isimli kültür rotasının en önemli restorasyonlarından en önemli noktalarından bir tanesi oldu. Fotoğraf sanatı alanında Türkiye’nin yetiştirdiği ve Dünyaya ismini altın harflerle yazdırmış Ara Güler’in sergisinde olmak son derece mutluluk verici. 93’üncü doğum gününde de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak doğum gününde de onu anmak ve eserlerini toplumumuza hatırlatmaya devam etmek istedik. Kültür Yolu Projemiz Galata’dan başlayan Beyoğlu’ndaki en önemli kültürel noktalarından geçerek İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde taçlanan son derece kıymetli bir rota. Beyoğlu her zaman için İstanbul’un kültür ve sanat anlamında önemli bir merkezi” dedi.

“RESSAMLARA MEYDAN OKURCASINA IŞIKLA GÖLGEYİ MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YAKALAYAN USTA”

Ara Güler’in ikametgahında böyle bir serginin açılmış olmasını çok değerli bulduğunu ifade eden, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, “Bu toprakların çocuğu olan Ara Güler’i doğum gününde onun fotoğraflarıyla, onun Anadolu’yu anlatan Türkiye’yi ve İstanbul’u anlatan fotoğraflarıyla yad ettik. Ara Güler’in ikametgahın da böyle bir serginin açılmış olmasını çok değerli buluyorum. Bu toprağın insanını ve İstanbul’u anlatan bütün renkleri kullanan ressamlara meydan okurcasına siyahla beyaz, ışıkla gölgeyi mükemmel bir şekilde yakalayan ustayı rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergi, Ekim sonuna kadar Galata Kulesinin 3’üncü katında yer alan galeride ziyaret edilebilecek.

📆 16 Ağustos 2021 Pazartesi 21:49   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir