- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Art ConnectiON Koordinatörleri Beşiktaş’ta Buluştu!


Art ConnectiON Projesi Koordinatörler Toplantısı, belediyemizin ev sahipliğinde Beşiktaş’ta gerçekleştirildi. İspanya, İtalya ve Polonya’dan STK’lar ile yürüttüğümüz Art ConnectiON projesi kapsamında Beşiktaş’ta bir araya gelen koordinatörler, 2021 yılında başlayan projenin süreçlerini değerlendirdi.

Belediyemizin Türkiye’deki temsilci ortağı olduğu Avrupa Birliği Erasmus+ Projeleri kapsamında fonlanan dezavantajlı ve engelli gençlere yönelik Art ConnectiON projesi, 2021 yılı Kasım ayında Malaga’da gerçekleşen toplantı süreci ile başlayıp 2022 Mayıs ayında Sicilya’da düzenlenen eğitimlerle devam etti. Yerel ihtiyaçların belirlenmesinin ardından oluşturulan eğitimin içeriği ile eğitim sürecinde ve sonrasında ortaya çıkan eğitim materyalleri, yerel etkinlikler ile uygulamaya geçirildi. Bu uygulamaların sonuçları ve projenin ara değerlendirmesi 2022 yılı Kasım ayında Polonya’da gerçekleştirilen toplantıda yapıldı. Projenin çoğaltıcı etkinliği ise 2 Mart 2023 tarihinde Beşiktaş Belediyesi Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe, engeli olan bireyler, gençler, gençlik çalışanları, yerel ve uluslararası ölçekte faaliyet gösteren STK temsilcileri, üniversite çalışanları, konsolosluk temsilcileri ve öğretmenler katılım gösterdi. Çoğaltıcı etkinliğin ardından ise projenin yol haritasının gözden geçirildiği koordinatörler toplantısı, 13-16 Mart tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde Beşiktaş’ta gerçekleştirildi.

Art ConnectiON Hakkında

İspanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’nin stratejik ortaklık kurduğu Art ConnectiON projesinin yürütücülüğünü Malaga merkezli engelli bireylerle yönelik çalışan Imagina Derneği yapmaktadır. 2021 yılı Eylül ayında başlayan Art ConnectiON, COVID-19 süresince izole edilen ve bu nedenle sosyal hayattan dışlanan, dijital ortamlardaki hareketliliğe yetişemeyen dezavantajlı ve engelli gençleri, kültürel ve sanatsal aktivitelerle destekleyerek hem bedensel hem de zihinsel sağlıklarını korumayı hedefleyen bir projedir. Proje aynı zamanda pandeminin ardından yaşadığımız bu yeni dünya düzeninde engeli olan bireylere ve engeli olan bireylerin özel ihtiyaçlarına dikkat çekerek bu alanda kullanılabilecek dijital araçların geliştirilmesini, kriz ve sosyal izolasyon koşullarında zihinsel sağlığın yaratıcılık ve kültür ile desteklenmesini içermektedir. Projenin öncelikli hedefleri arasında sosyal, dijital ve sanatsal becerilerin geliştirilmesi, engeli olan gençler için daha kapsayıcı gençlik hareketliliği fırsatlarının yaratılması ve alternatif modelleri teşvik ederek engelli gençlerin sosyal medyada görünürlüğünün artırılması yer almaktadır.