- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 1 Aralık’ta yapılacağını duyurdu.

3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yurttaşın merakla beklediği asgari ücret zamlarına ilişkin önemli bir gelişmeyi açıkladı.

Bakan Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 1 Aralık’ta yapılacağını bildirdi. Bakan Bilgin, “Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız” dedi.

Bilgin, asgari ücrete ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aralık ayının ilk haftasında görüşmeleri bitirmek istediklerini duyurmuştu.https://9cc99114beb2190f96b2e8aed85005ce.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Bakan Bilgin, “Ben görüşmeleri ilk haftada bitirme kararındayım. Olur gibi görüyorum. İlk görüşmede değil de bir hafta içinde, haftanın başında ve sonunda görüşürüz. Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde” demişti.