- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir’de yaşayan çocukları tenis sporuyla tanıştırdı.

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geliştirilen çalışma kapsamında Ataşehir’de yaşayan 13-14 yaş arası 40 çocuk ilk kez raket tutarak, uzman eğitmenler tarafından tenis eğitimi alma imkânına sahip oldular.

Sporun herkes için ulaşılabilir olması ve çocukların tenis sporuyla tanışması için organize edilen etkinlikte çocuklar aynı zamanda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Ataşehir Belediye Başkanlığı 1. Senyör Tenis Turnuvası’nın final maçlarını da izleyerek eğitici-öğretici ve sosyal bir gün geçirdiler. 

Bedensel, ruhsal, zihinsel ve duygusal yönden çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik sayesinde; çocuklar hem tenis sporuyla tanışarak enerjilerini olumlu alanlarda kullanmayı öğrendiler hem de eğitimlerde yetenekleri keşfedilen çocuklara Ataşehir Belediyesi tarafından tenis eğitimleri verilecek.

Çocukları daha yakından tanımak için bir psikolog ve bir sosyolog da etkinlik günü çocukları sosyo- psikolojik olarak analiz etmeleri için alanda oldu.

Etkinliklerin son bölümünde ise 140 çocuk Tema Parkı Merkezi’ne giderek okul öncesi moral etkinliğinde keyifli bir gün yaşadılar.