- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

ATAŞEHİR KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
  1. 1
  2. 2

Ataşehir Belediyesi 20 Temmuz Salı günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi, vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışmalarına başladı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında Ataşehir’de Kurban Bayramı için hazırlanan kurban satış ve kesim yerleri Ferhatpaşa Mahallesi’nde yedi noktada kuruldu.

Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta müdürlükleri tarafından ilçede istenmeyen görüntülerin oluşmaması için yedi noktada denetim, kontrol, bilgilendirme, ilaçlama ve temizlik çalışmaları titizlikle sürdürülecek.  

Bayram boyunca hem satış ve kesim yerlerindeki esnaf hem de vatandaşlar; sosyal mesafe, maske, kişisel hijyen ve el yıkama gibi hususlarda denetlenip uyarılacak.

İlçede salgın ve bulaşıcı hastalıklardan korunma amacıyla satış ve kesim yerlerinde bayram sonuna kadar düzenli olarak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılacak.

Çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyecek görüntülerin oluşmaması ve gerekli hijyenik şartların sağlanması amacıyla yetkili tüm birimler görev başında olacak.

Pandemi kuralları haricinde de her yıl olduğu gibi, kurban satış ve kesim yerlerindeki hayvanların sağlık kontrolleri Ataşehir Belediyesi’nin Veteriner Hekimleri tarafından yapılacak. Küpe numaraları, hayvan sağlık raporları ve nakil belgeleri olmayan kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek, hastalık taşımasından şüphe edilen hayvanların muayeneleri de yapılacak.

Kurbanlık hayvandan ve etinden şüphelenildiğinde veya kurbanlık hayvanın kaçması durumunda Ataşehir Belediyesi’nin ekipleri ilgilenecek.

Belirlenen alanlar dışında kesim yapanlar, kurallara uymayan, satış kesim izni almadan kaçak satış ve kesim yapanlar hakkında da cezai işlem yapılacak.

Önemli uyarı:

Ataşehir Belediyesi’nin kesim işlemine yönelik bir uygulaması bulunmamaktadır.

Kesim için Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kesim izni verilen yerlerde ücret karşılığı hizmet alınmaktadır.

———– Kurban Kesim Noktaları ———-

İBB SATIŞ VE KESİM YERİFERHATPAŞA MAH. EFE SK.
YEDPA SATIŞ VE KESİM YERİMİMAR SİNAN MAH. ÜSKÜDAR CAD. NO:1 YEDPA TİC. MERK.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ – 1FERHATPAŞA MAH. 67 CAD.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ – 2FERHATPAŞA MAH. G-67 SK İBB YANI
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ – 3FERHATPAŞA MAH. KÖMÜRCÜYOLU SK.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ – 4FERHATPAŞA MAH. KÖMÜRCÜ YOLU SK.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ – 5FERHATPAŞA MAH. KÖMÜRCÜ YOLU SK