MENÜ ☰
..
Eksper Haber » ataşehir, Manşet » ATAŞEHİR SOKAKLARINDA SARI ETKİSİ
ATAŞEHİR SOKAKLARINDA SARI ETKİSİ

15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Ataşehir’in bazı sokak tabelaları, sarıya çevrildi.

Dünya genelinde her yıl 300 bin, Türkiye’de ise 4 bine yakın çocuk kansere yakalanıyor.  İşte, 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü, yavrularımızın bu mücadelesine dikkat çekmek için var. Bu önemli günde, çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Ataşehir’in bazı sokak ve alanlarında; Ataşehir Belediyesi, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve dijital içerik üreticisi Cihat Kablan (Mossby) tarafından #sarıyıfarket sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında, kanser tedavisi gören çocuklara destek amaçlı dikkat çekecek ve farkındalık yaratacak içerikte sloganlar ve mottolar hazırlandı. İçerikler stencil tekniğiyle sokak tabelalarına, duvarlara ve şehirde bulunan objelere uygulandı.

Ataşehir sokak tabelalarına “Kanser Başarı ile Tedavi Edilebilir. Sen de Farkındalığı Arttır”, “Bazı Çocukların Yolculukları Farklıdır, Sarıyı Fark Et”, gibi slogan ve sokak isimleri yerleştirildi.

Söz konusu projede yer almaktan gurur duyduklarını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Çocukluk çağı kanseri hakkında farkındalık yaratmak ve hastalıkta erken teşhisin önemine dikkat çekmek için Ataşehir’de de #sarıyıfarket dedik. Tüm anne, babaları yavrularının sağlığı için azami dikkat göstermeye davet ediyorum. Onlar bizim en değerli varlıklarımız. Öncelikle mutlaka koruyucu sağlık tedbirleri almalıyız ama tüm bunlara karşın var olan hastalıklarla da birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

KAÇUV ise konuyla ilgili “Çocukluk çağı kanserine dikkat çekmek için her sene 15 Şubat haftasında farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. En önemli amacımız çocukluk çağı kanseri hakkında kamuoyunda farkındalık yaratarak, hastalıkta erken teşhisin önemine dikkat çekmek, korunma yolları ve belirtileri konusunda sağlıklı bireyleri bilinçlendirmek. Kanser konusunda bilinç arttıkça ve hekime ulaşım kolaylaştıkça tedavi başarısı da yıllar içinde yükselmektedir” açıklamalarında bulundu.

📆 18 Şubat 2022 Cuma 20:05   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir