MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “AYDIN KAYA CEM EVİ TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU”
“AYDIN KAYA CEM EVİ TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU”

Geçtiğimiz hafta evinin önünde saldırıya uğrayan Kartal cemevi ve Alevi Vakıflar Federasyonu ikinci Başkan’ı Selami Sarıtaş ülke gündeme oturdu.


Konuyla ilgili açıklamalar peş peşe gelirken olayla ilgili dokuz kişi göz altına alınmış ve zanlılardan dördü tutuklanarak geriye kalan beş kişi serbest bırakılmıştı.


Biz de konuyla ilgili araştırmalarımızı ve haberlerimizi yaparak çirkin saldırıya kayıtsız kalmadık ve Kartal’da sevilen iş insanı ve Kartal’ın kannat önderlerinden Aydın Kaya’ya olayla ilgili görüşlerini sorduk.
Kendisi Kartal’da sevilen ve sözüne itibar edilen bir kişilik ve aynı zamanda bir Alevi vatandaşı olması hasebiyle olanları ve yapılan açıklamalardan neler çıkardığını bir de onun ağzından dinleyelim dedik.
Kendisi bize önemli açıklamalarda bulundu;

Öncelikle konuyla ilgili hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür ederim diyerek sözlerine başladı.
Aydın Kaya, yaşanan bu talihsiz olayı ben de her duyarlı insan gibi kınayarak sözlerime başlamak istiyorum dedi ve sözlerine şöyle devam etti.


” Bu saldırı bir Alevi Sunni çatışması için yapılmış bir saldırı değildir, Değerli Başkan’ın evinin önünde gerçekleşen bu saldırı planlı ve organize bir saldırıdır. Eğer başka bir mesaj verilmek istenseydi (ALEVİ-SUNNİ ÇATIŞMASI GİBİ) değerli başkanın evinin önün de değil Cemevin’de yada hemen yakınında bir yerde olurdu bu saldırı.


İlk etap ta aldığımız duyum da saldırıyı yapanların iki kişi olduğu söylendi, sonrasında yakalanan ve konuyla ilişkillendirilen dokuz kişinin ifadesi alındı.
Dört kişinin olayla ilgisi olmadığı anlaşılıp serbest bırakılmasından sonra geriye kalan beş kişi tutuklandı. Bu tutuklananlar içerisinde Cemevi yönetiminde bulunan Naki Demir’de var ve kendisinin Başkanlık mücadelesi içerisinde olduğu ve bu olayı onun başlattığı da söyleniyor.

KAPASİTESİ YETMEZ
Ben kendisini tanıdığım kadarıyla böyle bir şeyi yapabilecek bir kabiliyette olmadığını ve kapasitesinin buna yetmeyeceğini biliyorum .İlginç olan diğer birşey de yakalanan kişilerin neredeyse tamamı Alevi değil ve olayın neresindeler daha anlayamadım.


Bilgi kirliliği yoğun bir şekilde olduğu zaman insanların kafası karışıyor ve ortaya asılsız söylemler de çıkıyor. Cemevi Başkanımız Selami Sarıtaş’a gelince bugüne kadar tanıdığım en naif, nazik, iyi niyetli kişilerden birisidir. Her kesim tarafından sevilen, siyasetçisinden tutun da Dernek başkanlarına kadar herkesle iyi geçinen mümtaz bir şahsiyettir kendisi ve onun bu olayların içerisine çekilip asılsız yakıştırmalarla yıpratılması beni üzüyor ve ben buna izin vermeyeceğim, kendisinin yanındayım ve bu olayın gerçekleri ortaya çıkana kadar da en yakın destekçisi olacağıma buradan söz veriyorum.
Ülkemiz de kanun var hukuk var ve Emniyet teşkilatımız olayın üzerinde şu an yakalanan zanlıların sorguları devam ediyor, bildiğim kadarı ile saldırıyı gerçekleştiren Serkan isimli şahsın daha yakalanmadığını sanıyorum.


Adalet yerini bulur ve gerçekler gün yüzüne çıkar. Ben bir Alevi vatandaşı olarak şuna çok üzüldüm, yıllardır ülkemiz de muhtelif yerler de siyasi çıkarlar için Alevi-Sunni çatışması yaratmak istediler başaramadılar, sağduyu galip geldi fakat, bu olayda hani bir tabir var ağzı olan konuşuyor konuşmasınlar, bazı yerel basın mensupları (Kartal’da yayın yapan) anlamadan dinlemeden kulaktan duyma bilgilerle olayı kaşıyorlar.


Yapmayın, beni üzmeyin ben üzülürsem sizide üzerim, ben sağduyudan yanayım ve herkesi sağduyuya davet ediyorum.
Cem evinde yapılan basın açıklaması günü bazı olanları hayretler içerisinde izledim, Alevi Dernekler Federasyonu Başkan’ı Haydar Baki Doğan konula ilgili açıklama yaptı, buraya kadar olması gereken oldu, ya olmaması gerekenler ….!!!


Açıklama yapılan divan da sevgili İlçe Başkanının ne işi vardı ? Hadi oturdun ben orada kahkahalarla gülünecek bir şey görmedim, görseydik, yada söyleseydin bizde gülerdik sevgili Başkan…!!!
Orada ciddi bir olay var ve bizler için önemli sayılan günlerden bir günde inancımızın temsilcisine bir saldırı olmuş daha EFENDİCE bir davranış beklerdim.


Sizler fark etmediniz belki sayın Başkanlar ama orada güzel olan bir şeyde vardı, her kesimin insanı bizleri saymış sevmiş ve bizlere destek olmak için üzüntümüze ortak olmak için kalkmış oraya gelmişler di umarım bu sizlere bir şeyler anlatmıştır.


Başkanlıklar geçidir, İnsanlık kalıcıdır makam mevki bir gün sizden gittiğinde bırakın yolda sokakta gördüklerinde bir çay ısmarlasınlar.
Olay dediğim gibi farklı bir olay, Selami Başkan’a yapılan bir komplo’da olabilir, makamında gözü olanlar olabilir, her ne ise Emniyet teşkilatımız, hakimlerimiz savcılarımız olayı neticelendirecekler ama dediğim gibi ağzı olan bu olayla ilgili konuşmasın, kulaktan duyma mesnetsiz bilgilerle ortalıklara çıkmasın mesele basit bir mesele değildir bir inancın karalanması, dillere dolanması meselesi hiç değildir…


Bu olayın Selami Başkan’la kişisel bir olay olduğunuda düşünmüyorum o yüzden kimse o güzel insan hakın da da ileri geri konuşmasın ben onun maddi olarak bir ihtiyacı olmadığını biliyorum ve manevi olarak da inancının nasıl arkasında durduğununada kefilim.


Son olarak En kısa zaman da olayın açığa çıkmasını ve inancımız üzerine oyanan bu kirli oyunların son bulmasını diliyorum ve sizlere de teşekkür ediyorum”… Diyerek sözlerine son veren Aydın Kayaya bizler de teşekkür ediyoruz.

EKSPERHABERGAZETESİ

📆 10 Ağustos 2022 Çarşamba 23:43   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir