MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Bakan Koca: 26 ilde 224 kişide delta varyantı görüldü
Bakan Koca: 26 ilde 224 kişide delta varyantı görüldü

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul başta olmak üzere 26 ilde görülen delta varyantı sayının 224’e çıktığını açıkladı. Koca geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada delta varyantının 16 ilde 134 vakada görüldüğünü açıklamıştı.

Bakan Koca: 26 ilde 224 kişide delta varyantı görüldü

TBMM’de ‘nöbetçi bakan’ olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Koca, corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan gazete yasağının 1 Temmuz itibarıyla kalkacağını söyledi. Koca, “Bilim Kurulu bununla ilgili düzenlemeyi geçen cuma günü yaptı ama 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yasak kalkacak” dedi.

Baka Koca, İstanbul başta olmak üzere 26 ilde görülen delta varyantı sayının 224’e çıktığını açıkladı. Koca 224 vakanın 134’ünün İstanbul’da görüldüğünü ifade etti.

“ELİMİZDE YETERLİ AŞI VAR”

Koca, öte yandan rapel-hatırlatma dozu ve BioNTech’te ikinci doz bekleme süresinin yarınki Bilim Kurulu’nda görüşüleceğini açıkladı.

Koca, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

* 6 haftaya uzatmayı Uğur hoca ile görüşerek karar vermiştik. Özellikle vatandaşlarımıza erken dönemde 1’er aşıyı yapmak istemiştik.

* Şu dönemde elimizde yeterli aşımız var. Yarın Bilim Kurulu’nda gündem konularından biri de bu olacak.

* 6 haftanın 4 haftaya çekilip çekilmeme durumu dahil olmak üzere özellikle hatırlatma dozu; 60 yaş üstü vatandaşımıza ve sağlık çalışanlarımıza bunun uygulanıp uygulanmaması gerektiği de Bilim Kurulu’nun gündemi olacak.

Bakan Koca, hastalığı geçirenlerde aşı süresinin 6 aydan 3 aya düşürülmesi konusunun da yarın Bilim Kurulu’nda görüşüleceğini kaydetti.

“MAÇLAR SEYİRCİLİ OYNANACAK”

Koca, spor karşılaşmalarına dair bir açıklama da yaptı ve “Önümüzdeki süreçte biz bütün alanlarda kısıtlamaları kaldırmaktan yanayız. Spor müsabakaları için de benzer şekilde sayıları belirleyerek, tedbirlerle seyircili oynanabileceğini şimdiden söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

📆 29 Haziran 2021 Salı 18:13   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir