MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Bakan Koca: Anadolu esas dalgayı Eylül ayı itibarıyla yaşadı
Bakan Koca: Anadolu esas dalgayı Eylül ayı itibarıyla yaşadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınıyla ilgili “Esas dalgayı Anadolu şu Eylül ayı itibarıyla daha yaygın bir şekilde yaşamış oldu” açıklaması yaptı. Koca, “Şu anda İstanbul haricinde azalışın olmadığı hiçbir ilimizin olmadığını söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

18:50 – 9 Ekim 2020HaberlerSağlık

Son dakika… Bakan Koca: Anadolu esas dalgayı Eylül ayı itibarıyla yaşadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınıyla mücadelede Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Kilis’teki son durum ve Türkiye geneline dair değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca, şunları söyledi:

* Yoğun bakımda tedavi olan hasta sayımız 510 bin kişi olmuştur. Salgın dönemi olmasına rağmen tedavi hizmetlerinde bir aksama yaşanmamıştır.

* Covid-19’u da önemli olan hastalığa yakalanan kişiyi de, yakalanmayan kişiyi de etkilemesidir. Salgınla mücadelede birliktelik içinde olduk. Zarar vermese de kimi eleştirilerle karşılaştık.

* Neden corona virüsü salgını üzerinde ısrarla durulduğu söylendi. Şeker ya da tansiyon hastalığının ne denli yaygın olsa da sokağa çıkmayı gerektirecek bir hastalığı düşünmüyorlar.

* Bu gibi hastalıklar toplumun ekonomik hayatını, başka ülkelerle ilişkilerini sekteye uğratmaz. Salgın hastalıklar ise toplumun her alanını az veya çok hasara maruz bırakır.

* Devletimiz bu mücadeleyi bu mücadeleyi büyük bir başarıyla yönetmektedir. Salgın boyunca Covid-19 başta olmak üzere tüm sağlık sorunlarına karşı güçlü kalmamız sağlık sistemimizin başarısıdır.

* Ayrım gözetmemeye hasta da dahildir, hastalık da. Alacağınız sağlık hizmetinde koruma hizmeti tedaviden önce gelir. Bugünlerdeki çabamızın amacı bilhassa budur.

* Güçlü devletimiz halk sağlığı hizmetini bizlere eşit derecede sunmaktadır. Türkiye salgına karşı dünyada örneği az görülen bir halk sağlığı hizmeti başarısı gösterdi.

“KAZANDIĞIMIZ ZAFERİ GERİ VİRÜSE VERMEMELİYİZ”

* Son haftalarda il ziyaretleriyle tek tek değerlendirmeler yapıyoruz. Diyarbakır, Van, İzmir, Samsun’da çalışma toplantıları yaptık. Bir haftamızı İstanbul’a ayırdık.

* Zaaflarını, eksikliklerini tespit ettiğimiz il sayısı 30’a ulaştı. Zayıf noktalar her bölgede farklılık gösteriyor. Eksiksiz, gediksiz, firesiz bir mücadele ediyoruz. Yolu bu yöntemle kısaltıyoruz.

* Mücadelelerden hep başarılarla, kahramanlıklarla çıkmış sizlerin huzurunda çok kolay bir mücadeleden söz etmek için bulunuyorum. Şu an için memnun eden sonuçları arkadaşlarımız ve sizler birlikte elde ettiniz. Fakat biliyoruz ki, bu sonuçlardan çok daha iyi sonuçlar var.

* Hastalığı yenmek için tedbirde sebat şarttır. Kazandığımız zaferi virüse geri vermemeliyiz. Aşı çalışmalarında dünyadaki gelişme, ülkemizin gösterdiği başarı virüse karşı başarı dikkatsizliğe yol açmamalıdır.

* Bugünkü çalışmamızdan önce Adana Şehir Hastanemizde sağlık mesleğine mensup arkadaşlarımızla hasbihal ettik, hastalarımızı ziyaret ettik. 1187 yatan hastamız var.

* Yoğun bakım dahil 62’si corona virüsü sebebiyle buradalar. Bu sayının azalması tedbirlere uymamıza bağlıdır. Sizlerden istirhamım maske, mesafeye uyup kalabalık yerlere gitmemenizdir.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI AÇIKLANDI

* Çalışmamızda Adana, Gaziantep, Hatay, Gaziantep, Kilis, Mersin ve Osmaniye olmak üzere 7 ilimizin corona virüsüyle mücadelede geldiği noktayı ele aldık. Filyasyon ekibimizin çalışmalarını değerlendirdik. 7 ilimizin her biri için oranları belirteceğim.

📆 09 Ekim 2020 Cuma 23:23   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir