- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Başkan Gökhan Yüksel, İkiz Kardeşlerin “23 Nisan” Hayalini Gerçekleştirdi


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100. yılı kutlamaları, bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle meydanlarda ve statlarda değil, evlerde yapıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Kartallı ikiz kardeşlerin ‘23 Nisan’ hayalini gerçekleştirdi. İkizlerin yaşadığı sokağa giden Başkan Gökhan Yüksel, miniklerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu ve onlarla birlikte balon uçurdu. Herkesin sağlığını korumak için bu yıl bayramı evden kutladıklarını belirten Başkan Yüksel, seneye çok daha coşkulu kutlamalar yapacaklarını söyledi.
Binlerce Balon Dağıtıldı


Kartal Esentepe Mahallesi’nde yaşayan 9 yaşındaki ikiz kardeşler Nida ve Eylül İlgöz, Başkan Gökhan Yüksel’e sosyal medya üzerinden gönderdikleri videolu mesajda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendisi ile birlikte kutlamak, gökyüzüne balon uçurmak istediklerini iletmiş ve Başkan Gökhan Yüksel’i evlerine davet etmişti.


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de yeni tip korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan ve bayram coşkusunu sokaklarda kutlayamayacak olan miniklerin bayram ricasını kırmayarak İlgöz Ailesi’nin yaşadığı sokağa bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkanın ziyaretinden önce Kartal Belediyesi görevlileri, ikizlerin yaşadığı Bulut Sokak ve çevresindeki sokaklardaki binalarda oturan çocuklar ve ailelerine balon dağıttı. Üzerinde bandonun çaldığı otobüsün de uğradığı sokak, Türk bayrakları ve balonlarla tam bir bayram yerine dönerken coşku, Başkan Yüksel’in gelişiyle doruğa çıktı.


23 Nisan Coşkusu, Gökyüzüne Taşındı
Sosyal mesafe kurallarına uyarak sokaktan balkonlardaki çocuklara ve ikizler Nida ile Eylül İlgöz’e seslenen Başkan Yüksel, herkesin sağlığını korumak için bu yıl bayramı evden kutladıklarını; ancak seneye çok daha coşkulu kutlamalar yapacaklarını söyledi. Başkan Gökhan Yüksel: “Gönül isterdi ki Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu eşsiz bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 100. yılını, Kartal’ımızın caddelerinde, sokaklarında büyük bir şölen eşliğinde kutlayalım. Ancak içinde bulunduğumuz durum malum. Bu kutlamamızı da biriktirdiğimiz mutlulukların arasına ekledik. Bu zor günleri atlattığımızda tüm komşularımızla birlikte caddelerimizi, sokaklarımızı dolduracağız yine. O zamana kadar komşularımızın sağlığı için elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bugün bizlere mesaj göndererek 23 Nisan hayalini ileten iki minik kardeşimizin sokağına konuk olduk, mahallenin tüm çocukları ile birlikte bayramımızı balkonlardan kutladık, balonlarımızı bayram coşkusu eşliğinde gökyüzüne gönderdik. Ben de bu vesile ile tüm çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyorum.” şeklinde konuştu. Başkan Yüksel, daha sonra elindeki balonları balkonlardaki çocuklar ile birlikte gökyüzüne bıraktı.