- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Başkan Gökhan Yüksel Muhtarlarla Bir Araya Geldi.

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, KARTAL’IN MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Kartal Belediyesi tarafından, 10 yıldır her ayın ilk haftasında düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nın 122.si, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirildi. 
aşkan Gökhan Yüksel, Kartal’da bulunan 20 mahallenin sorun ve taleplerini muhtarlardan dinledi. Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Kartal’daki mahalle muhtarları katıldı.
“Başkan Ekrem İmamoğlu İle Birlikte, Artık Koordineli Çalışmalar Başlayacak”
Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri nedeniyle 122. toplantısı Temmuz ayında yapılan Muhtarlar Toplantısı’nın açılışında söz alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ve 25 yıl sonra meydana gelen değişimin yeni bir başlangıç olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Artık normalleşme ve hizmete yönelik adım atma dönemine girilmesi gerektiğini belirten Başkan Gökhan Yüksel, Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı ile birlikte Büyükşehir ile daha koordineli çalışma imkânının ortaya çıktığını söyledi. 
Kartal’ın 5 Yıllık Yol Haritası, Vatandaşın İsteklerine Göre Şekilleniyor 
Stratejik plan çalışmaları ile ilgili mahalleleri ziyaret ettiklerini ve “Mahallemi Dinliyorum” projesi ile stratejik planda yer vermek üzere bilgi topladıklarını kaydeden Başkan Gökhan Yüksel, stratejik planda bazı önceliklerin değişebileceğini ve mahallelilerin isteklerine göre yeniden şekillenebileceğini söyledi. Bu yüzden mahalle ziyaretlerini önemsediğini kaydeden Başkan Gökhan Yüksel, mahalle ziyaretlerinde sarf edilen her cümlenin her kelimenin kaydedilip raporlandığını ve yönetim olarak değerlendirildiğini belirtti. Mahallelerde istatistik ve araştırma tekniğine uygun anketler de yapıldığını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm bu veriler ışığında Kartal’ın 5 yıllık yol haritası olacak Stratejik Plan’ın yapılacağını söyledi. 
Kartal’ı yönetmeyi, bir ekip işi olarak gördüklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel, şöyle konuştu: “Mahallelerdeki sorunları, en aza indirgemek için biliyoruz ki sizler de en az bizim kadar heyecanlısınız. Eksikleri ve projeleri bir plan dâhilinde adım adım gerçekleştireceğiz. Biz de planlama sürecindeyiz ve bazı aksaklıklar, eksiklikler var. Süreç biraz daha gelişince, yöneticilerle daha yakın çalıştıkça sorunlar biraz daha azalacak.”
170 Parkın, Öncelikle 100’e Yakınında Led Işıklandırmalara Geçilecek
Başkan Gökhan Yüksel’in açılış konuşmasının ardından Kartal’daki 20 mahalleden toplantıya katılan muhtarlar da söz alarak mahallelerinin sorunlarını, görüş ve taleplerini iletti. Toplantıya katılan bütün muhtarları dinleyen Başkan Gökhan Yüksel, görüş ve önerileri için muhtarlara teşekkür etti. Sonuç bölümünde de kısa bir konuşma yapan Başkan Gökhan Yüksel, tüm talep ve önerilerin kayıt altına alınarak ilgili müdürlüklere iletildiğini söyledi. Mahallelerin sorunlarının, mümkün olduğunca kısa zamanda çözüleceğini belirten Başkan Gökhan Yüksel, kendisinin de çok heyecanlı olduğunu ve işleri hızlandırmayı çok istediğini söyledi. Örnek olarak parkların ışıl ışıl olmasını istediğini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 170 parkın öncelikle 100’e yakınında led ışıklandırmalara geçeceklerini ve bunun için süreci başlatacaklarını söyledi. 
“Metruk Yapıları, Belediyemize Bildirin”
Biriken sorunları ilk 2 yıl içinde çözmeyi hedeflediklerini ve ilk altı ayda da sorunları ve çözüm yollarını düzenlemek ve planlamakla meşgul olduklarını kaydeden Başkan Gökhan Yüksel, tabii ki acil sorunlara müdahale edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi’nin 5 yıllık mali tablosunu da var olan sorunlar ve projelere göre şekillendireceklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel, mahallelerden aldıkları bilgilerin bu yüzden çok önemli olduğunu söyledi. Metruk binaların belediyeye bildirilmesini isteyen Başkan Gökhan Yüksel, belediyenin bu binalarla ilgili işlem yaparak yıktığını kaydetti. 
Başkan Gökhan Yüksel, son olarak 10 yıldır devam eden Muhtarlar Toplantısı’nın her ay yapılmaya devam edeceğini ifade etti.

[1] [2]