- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Başkan Gökhan Yüksel, “Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması”na Katıldı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında İzmir’de düzenlenen ve Türkiye genelinde 11’i büyükşehir, 10’u da il olmak üzere 252 CHP’li Belediye Başkanının katıldığı “Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması”na katıldı.

“Önümüze Çıkarılan Bütün Engelleri Aşan Belediye Başkanları Olarak Toplanıyoruz”

3 gün süren çalıştayın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yedi buçuk aylık dönemde çok şey oldu, çok güzel şeyler yaptık, hep beraber yaptık, birlikte mücadele ettik, birbirimize danıştık. Yanlışlarımız varsa süratle düzelttik, doğrularımız varsa doğruları büyütmeye çalıştık. Bulunduğunuz beldenin sorunlarını çözmede halk size yetki verdi, siz o yetkinin gereğini yerine getiriyorsunuz. Ama bunu yerine getirirken önünüze engeller çıkabilir, birileri engellemek isteyebilir. Bunların hiçbir önemi yoktur. Azim ve kararlılıkla bütün sonuçları elde etmek mümkündür. Biz bugün önümüze çıkarılan bütün engelleri aşan Belediye Başkanları olarak toplanıyoruz. Birlikte mücadelenin, beraber mücadelenin, bir hak mücadelesinin, vatandaşa hizmet mücadelesinin ne kadar değerli olduğunu halka anlatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Yapılan Her İsraf, Vatandaşın Cebinden Çıkan Para Demektir”

İsrafın haram olduğuna vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz bir şey daha yaptınız. İsraftan özenle kaçındınız. Tasarruf yaptınız. İsraftan özenle kaçınarak bir beldenin, bir belediyenin, bir Büyükşehir Belediyesi’nin hakkıyla, hukukuyla ve adaletle nasıl yönetileceğini bütün Türkiye’ye gösterdiniz. İsraftan ve şatafattan kaçınıldığı andan itibaren siz sokakta daha rahat yürüyeceksiniz. Çünkü yapılan her israf, vatandaşın cebinden çalınan para demektir. Oysa siz vatandaşın cebinden alınan her kuruşun hesabını vatandaşa hizmet olarak götürdünüz. Ne zaman? 7,5 ayda yaptınız bunu. Bu güven bundan sonra da artarak mutlaka devam etmeli değerli arkadaşlarım. Ankara Büyükşehir Belediyemiz, yedi buçuk ayda, 387 milyon 821 bin 378 lira bütçe fazlası verdi. Batak içinde olan bir belediyeden 7,5 ayda geldiğimiz noktadır. 20 – 25 yıl sonra aldığımız bir belediyedir. 20 – 25 yıl içinde yapılan israfı düşünün, harcanan paraları düşünün.” diye konuştu.

“Meclis Toplantılarını Youtube’dan Yayınlıyorsunuz”

Meclis toplantılarını YouTube’dan yayınlayan belediye başkanlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Size bir teşekkürüm daha var. Bütün Türkiye duysun diye anlatıyorum bunları, herkes duysun diye anlatıyorum bunları. Size bir teşekkürüm de şeffaflık… Bütçenin şeffaflığı, ihalelerde şeffaflık… Meclis toplantılarını halka açık yapıyorsunuz, YouTube’dan yayınlıyorsunuz, isteyen beldede, ilde, ilçede, isteyen her kişi meclis toplantılarını televizyonda izler gibi izleyebiliyor. Düne kadar yoktu bunlar. Düne kadar saydamlık diye bir kavram yoktu, şeffaflık diye bir kavram yoktu. İhaleyi kaça yaptın diye soruyor, buna bile yanıt alamıyorduk. Ama bizim belediyelerimiz, yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri, yani halkın seçtiği ve yerel iktidara taşıdığı Belediye Başkanlarımız, şeffaflık konusunda üstlerine düşeni yapıyorlar. Bu da bir ilktir değerli arkadaşlarım, bu kadar geniş ve yaygın belediye meclisi toplantılarının YouTube üzerinden halka yayınlanması bir ilktir. Dolayısıyla ben yine hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çalıştayla ilgili bilgi veren CHP Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, çalıştayın devamında yerel yönetimlerle ilgili toplantılar ve başkanlar forumu yapıldığını söyledi.