- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Başkan Gökhan Yüksel’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 24 Temmuz gazetecilik ve basın bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Yüksel ,Mesajında basın Demokrasinin yaşanabilmesinin teminatıdır başlığına dikkat çekti .

İşte Başkan Gökhan Yüksel’in o mesajı ;

Basın,Demokrasi’nin Yaşayabilmesinin Teminatıdır


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yazılı açıklamasında, gazetecilerin tüm olumsuzluklara rağmen toplumun haber alma hakkı için özellikle içinde yaşadığımız COVİD- 19 sürecinde meşakkatli koşullar içinde görev yaptığına dikkat çekerek tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutladı.
Ülkemizin basın tarihinde kuşkusuz hür ve doğru haberin kamuoyuna ulaşmasında, Türk basını üzerinde ki sansür’ün kaldırılmasının 113’üncü yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayınlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Gece gündüz demeden toplumun bilgilendirilmesi için emek veren tüm basın emekçileri “Ülkemizde demokrasinin yaşayabilmesi ve gelişmesini sürdürmesinde önemli görev üstlenmektedir.” dedi
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in açıklaması şöyle;
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, basın emekçilerinin vermiş oldukları var olma mücadelesinin öneminin tüm toplum tarafından öğrenilmesi gereken günlerden biridir. 24 Temmuz 1908 yılında gazetecilerin gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kaldırılan sansür, bugün ülkemiz basın emekçilerinin göğüslerinde gururla taşıdıkları onurlu bir mücadelenin madalyasıdır.
Karşı karşıya kaldığı olumsuz koşullara rağmen özellikle bunu geçen yıldan beri Dünya’nın maruz kaldığı COVİD -19 Pandemi sürecinde toplumun doğru ve çabuk haber alma hakkını yerine getirmeye çalışan ve bu uğurda bedel ödeyen gazetecilik mesleği, ‘hür vicdan’ın’ ve toplumun sesi olarak var olmaya devam edecektir.Ülkemizde Demokrasi’nin yaşayabilmesi ve gelişmesini sürdürmesinde önemli görev üstlenmektedir.
Gazetesi’nin gerçeğe ulaşabilmesi, bireysel düşüncelerini ifade edebilmesi, özgür,tarafsız kalabilmesi meslek için evrensel etik kurallardır. Toprak tabletler üzerine yazılarak başlayan süreçtir. gazetecilik mesleği, bugün çağın en ileri teknolojisi üzerinden sınır ve zaman tanımadan okuyucu ile buluşmaya devam etmekte .
Bu çaba ve emeklerin sadece ekonomik kaygılarla yapılan bir meslek olarak düşünülmesi, değerlendirilmesi gazetecilik mesleğinin tarihsel süreçte vermiş olduğu yadsınamaz mücadeleye gölge düşüreceği gibi; bu meslekte emek veren, bedel ödemiş ve hala özgürlüğü ile bedel ödemeye devam eden gazeteciliğin varlığına kabul edilmez bir saygısızlıktır.
Basın önündeki tüm anti demokratik uygulamalar sansürlerin kaldırılmasıyla özgürleşecek basının daha hür fikirlerin yayılması, adaletin tesis edilmesi ve demokrasinin toplumda gelişmesinde öncülük edeceği önemli bir adım olacaktır.
Haber alma hakkımızın vazgeçilmez temsilcisi olan basın emekçilerinin vermiş olduğu mücadeleye olan saygımız ve desteğimizin dün ve bugünde devam edeceğini vurgu yaparak, yerel gazeteden haber ajanslarına kadar çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutlayarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ;”Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin hedefi mutluluk olan ortak bir istikamette yürümesini teminde basın,başlı başına bir kuvvet, bir okul,bir rehberdir. Sözünü hatırlatarak
Tüm basın mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.