MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Başkan Yıldırım Kulüp Başkanlarını Ağırladı
Başkan Yıldırım Kulüp Başkanlarını Ağırladı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, canlı yayında Ümraniye’de bulunan amatör spor kulüplerinin başkanları ile bir araya gelerek Ümraniye’deki sportif faaliyetleri ele aldı. Ümraniye Belediyesi’nin spora yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Yıldırım, Ümraniye’de yapılacak yeni tesislerle amatör kulüplerin tesis sorununun giderileceğini söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, canlı yayında Ümraniye’de bulunan amatör spor kulüplerinin başkanları ile bir araya gelerek Ümraniye’deki sportif faaliyetleri ele aldı. Ümraniye Belediyesi’nin spora yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Yıldırım, Ümraniye’de yapılacak yeni tesislerle amatör kulüplerin tesis sorununun giderileceğini söyledi.

Sosyal medyadan canlı yayınlanan ‘Ümraniye Soruyor Başkan Yıldırım Cevaplıyor’ isimli programın bu haftaki konukları Ümraniye’de bulunan amatör spor kulüplerinin başkanları oldu. Programa Ümraniye’de bulunan on tane amatör spor kulübünün başkanı katılırken, programda Ümraniye’deki sportif faaliyetler, Ümraniye Belediyesi’nin spora yönelik yaptığı çalışmalar ve ileriye dönük hedefler konuşuldu. 

“Spora her türlü yardımı yapacağız”

Ümraniye’nin spora ilgisinin giderek arttığını vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Futbol başta olmak üzere sporun her dalı Ümraniye için çok önemli. Ümraniye’miz gençliği ile gurur duymalı ki, onu da sporla başarmalıyız diye düşünüyorum, tabi onun yanında kültürel etkinlikler de var. Sporun bu kadar önemli olması Ümraniye’mizde gençliğimizden kaynaklanıyor. Şuanda Ümraniye’de okullarımızda eğitim alan 120 bin öğrenci var. Bunların mutlaka bir spor dalı ile meşgul olması lazım. Ben şahsen öyle düşünüyorum.

Ümraniye’mizin bundan önce olduğu gibi spora ilgisi artarak devam ediyor. Ama bizim dönemimizde ben inanıyorum ki tesisleşme ile branş artışı ile her dalda başarı sağlayacağız. İşte onlardan birisi de hentbol. Hentbol takımımızla ciddi bir şekilde başarı elde ettik. Yeni takım kurduk bu sene. Bu örnekte olduğu gibi diğer dallara da destek vererek, gençlerimize hem malzeme desteği ile hem parasal desteklerle, onların daha fazla sporla meşgul olmaları için ciddi şekilde her türlü yardımı yapacağız. Belediye olarak gençlerle varız. Yani spor hayatımız olacak” şeklinde konuştu.

 “Millet bahçesinde örnek bir tesis yaptık”

Göreve geldiğinde Ümraniye’de bir tesisleşme sorunu  gördüğünü belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bu nedenle Ümraniye Millet Bahçesi’nde iki amatör spor kulübünün kullanımına sunulmak üzere örnek bir tesis yaptıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, “Millet bahçemizi yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk ama burada futbolun olmaması olmazdı. Onun için de böyle bir halı saha yapalım, antreman sahası yapalım amatör spor kulüplerine dedik. Ben Ümraniye’de biraz tesis eksikliği gördüm göreve geldiğimde. Amatör kulüplerin başında bulunan arkadaşlar sağ olsunlar hepsi canla başla çalışıyorlar. Yani çocukları yetiştirmek, gençleri sokaktan kurtarıp onları daha dinamik hale getirip Türkiye’ye kazandırmak için çalışıyorlar. Aralarında eski takımlar da var, yeni takımlar da var. Ama bir şeyin en önemli şartı o işin fiziki şartlarını yerine getirmek. Eğer fiziki şartları yerine getirmezseniz, bu devirde çok iyi futbolcu veya sporcu yetiştiremezsiniz. Diğer branşlar için de bu geçerli sadece futbol için değil. O amaçla biz burada örnek bir tesis yaptık. Bu tesisleri de iki tane amatör spor kulübümüze tahsis edeceğiz. Şimdi burada yeni kurulan iki tane kulüple birlikte on tane amatör kulübümüz var Ümraniye’de. Şayet bunun gibi dört beş tane daha Ümraniye’ye tesis yaparsak Ümraniye’yi daha rahat hale getiririz” dedi.

Ümraniye’de spor tesisleri olan kulüplerin tesislerinin de fiziki olarak yeterli olmadığını ve eksikliklerinin olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, “Bunlardan bir tanesi Dudullu Spor’un tesisleri ki onun sahası var. Ama onun da diğer fiziki şartlarını düzenlemek lazım. İşte Kazım Karabekir’in sahası var ama onun da fiziki şartlarını düzenlemek lazım. Yani fiziki şartlardan kastım soyunma odasıydı, hakem odasıydı, yönetim odası ve duşları gibi. Bunların hepsi bugün ki şartlarda modern bir şekilde tesis haline getirmek lazım. Yani bugün süper lig takımlarının tesisleri neyse Ümraniye’nin amatör spor kulüplerinin tesisleri de aynı öyle olması lazım ki Ümraniye Millet Bahçesi’nde yaptığımız tesisi de gezmişsinizdir. Burası örnek ve modern bir tesis. Bunlar yapılır ama bizim sizden isteğimiz ve en önemli beklentimiz, bu tesisleri yaptıktan sonra sizden kesin başarı isteriz yani. İyi futbolcu yetişmesini ve Ümraniye’de başka yerlerde ve farklı branşlarda yarışacak değerli sporcuların kazandırılmasını isteriz” ifadelerini kullandı.

 Ümraniye Belediyesi olarak spora yönelik yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Başkan Yıldırım, “Ümraniye olarak yeni hayata geçirdiğimiz 15 tane tesisimiz var diğer spor dallarına. Tesislerimizin yanında farklı dallarda 164 tane hocamız belediyemiz bünyesinde görev alıyor. Bunların yanında 7 binin üzerinde de sporcumuz var ki Ümraniye’miz için önemli bir sayıya ulaştık. Şu son on beş ay içerisinde önemli adımlar attık. Mesela yüzme havuzu olsun, spor merkezleri olsun spor açısından değerli çalışmalar gerçekleştirdik. İşte son olarak Elmalıkent’te güzel bir spor merkezi yaptık. Bu süreçte bir çok kültür merkezimizde spor alanları açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca burada bulunduğumuz millet bahçemizde mini bir golf sahası yaptık. Burada yaptığımız futbol sahamızı da iki amatör kulübümüze tahsis edeceğiz. Bu arada  Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızla 20 tane basketbol sahasının çalışmasını başlattık. Bir de ayrıca yine Spor Bakanlığı’mızla birlikte üç tane yarı olimpik yüzme havuzunun çalışmalarına başladık. O havuzlardan bir tanesini şuan hazır hale getirdik. Spor bakanımızdan gün bekliyoruz, beraberce açacağız. Ondan sonra birer ay arayla da diğer mahallelerimizde yapılan yarı olimpik yüzme havuzlarımızı açacağız. Böylece üç tane daha yarı olimpik yüzme havuzuna bu yıl içerisinde kavuşmuş olacağız. Bu önemli, çünkü ne kadar branşlaşma olursa  o kadar sporda başarı sağlarız” diye konuştu.

“Spor Köyü projesi ile Ümraniye’de bir ilki yapacağız”

Önümüzdeki süreçte Ümraniye’de yapılması planlanan önemli çalışmalardan bahseden Başkan Yıldırım, “Çakmak Spor Kulübü’müzü inşallah yeni tesislerine kavuşturacağız. Onun programını yaptık. İstanbul’da planlanan iki tane uluslararası boyutta yüzme havuzunun programı var bakanlığımızın. İstanbul’da biliyorsunuz zaman zaman uluslararası spor müsabakaları oluyor. Bazen UEFA futbolda ülkemizde de çeşitli müsabakalar düzenliyor. Ama yüzme de bir tesis eksikliği var. Büyükşehir belediyesinin yüzme tesisi var 15-20 tane. Diğer tesisler de var ama bunlar olimpik tesisler olsa da olimpiyat sporlarına uygun, uluslararası arenaya uygun tesis olmadığı kanaatine varılıp bir tanesi Ataköy de, bir tanesi de Ümraniye’de olmak üzere Çakmak’ın olduğu yerde, çok büyük ve 2 bin 500 seyircinin de gelebileceği şekilde tribünlü, çok önemli bir tesis yapılacak. Hemen hemen 70-80 milyonluk bir yatırım. Ben bundan dolayı hem Cumhurbaşkanı’mıza, hem da sayın Spor Bakanı’mıza teşekkür ediyorum. Bu tesis Ümraniye’mize bir değer katmış olacak. Bu da tesisleşmenin başka bir tarafı işte” dedi.

Tesisleşmede önemli bir çalışma olacak ‘Spor Köyü’ projesine de değinen Başkan Yıldırım, Bizim seçim beyannamemizde de söylediğimiz gibi Ümraniye’de ‘Ümraniye Spor Köyü’ projemiz vardı, Hekimbaşı’nda 250 dönüm arazi üzerinde. Sağ olsunlar Cumhurbaşkanımız çok ilgi duydular. Yaptığımız görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı’mıza da talimat verip bu projenin bir an önce Belediyemiz ve Spor Bakanlığı’mızla birlikte yapılmasını istediler. İnşallah Ümraniye’mize o tesisi kazandırdığımızda 22 ayrı dalda, insanlar gelip orada hem açık alan spor faaliyetlerini hem kapalı alan sporlarını yapabilecekler. İnşallah bir ilki Ümraniye’mize yapmış olacağız. Bu başlangıç işin bitişi demektir. Projeler devam ediyor inşallah en yakın zamanda başlayacağız Hekimbaşında. Hekimbaşına, Ümraniye’ye de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Spor kulüplerine yapılan desteklerle ilgili de konuşan Başkan Yıldırım, “Amatör spor kulüplerine beş yüz bin liraya yakın bir malzeme desteği yaptık bu sene. Ayrıca başarılı sporcuların tamamına, hem ulusal bazda hem uluslararası bazda, hangi spor dalında olursa olsun onlara da bir ödül yönetmeliği çıkardık. O ödül yönetmeliğinde de maddi bir karşılık olarak, onları teşvik mahiyetinde bir para yardımında bulunduk. Meclis kararı ile aldık, o da bir ilk oldu Ümraniye’de. Ayrıca bütün okullarımızda bir milyona yakın malzeme desteği verdik çocuklarımıza. Bütün spor salonlarına. Yani bunlara yapılan destekler ne kadar yapılırsa bana göre azdır” ifadelerini kullandı.

📆 01 Eylül 2020 Salı 20:46   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir