- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Beşiktaş Belediyesi Yaya Önceliği Çalışmasına İmza Attı

besiktas-belediyesi-yaya-onceligi-calismasina-imza-atti

2019 yılı “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” sloganıyla Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edildi. Beşiktaş Belediyesi de geçtiğimiz günlerde yaya önceliği kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. 
19 Haziran 2019 Çarşamba 15:57 Levent Mahallesi Lütfi Banat İlkokulu önüne üç boyutlu yaya geçidi uygulaması yapan belediyemiz bu kapsamda yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Türkiye’de ikinci, İstanbul’da ise bir ilk olan örnek uygulama, Beşiktaş’ın farklı noktalarında da hayata geçirilmeye başladı. Belediye ekiplerimiz tarafından Şair Behçet Kemal Çağlar İlkokulu ve Özel Akatlar Açı İlkokulu önüne yapılan üç boyutlu yaya geçidi uygulaması mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.


Belediyemiz tarafından yaya yolu üzerine uygulanan üç boyut özellikli boyama sayesinde, araç sürücüleri önlerinde bir yükseklik varmış gibi algılayarak hızlarını azaltacak, yayalar da karşıya daha güvenli bir şekilde geçebilecek. Öncelikli olarak okulların önüne uyguladığımız üç boyutlu yaya geçidi, trafikte yaya önceliğine farkındalık yaratmanın yanı sıra güvenli ulaşıma da dikkat çekiyor.