MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Manşet » “Beşiktaşın bir yıllık pandemi karnesi “
“Beşiktaşın bir yıllık pandemi karnesi “

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ilk vakanın 11 Mart’ta görüldüğü Koronavirüs salgının üzerinden tam bir yıl geçti. Belediyemiz de bu süreçte hayata geçirdiği çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Öncelikle Beşiktaşlı vatandaşlarımızın sağlığı düşünülerek dijitalleşme çalışmalarına hız verildi. Sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltmak için hayata geçirilen Online Tıbbi Danışma Hizmeti ile vatandaşlarımız internet üzerinden doktorlarımıza ulaştı. Beşiktaş’ta 3 milyona yakın maskeyle birlikte 12 bin 462 adet hijyen kiti dağıtıldı. İhtiyaç sahibi komşularımıza 13 bin 158 dayanışma kolisi ulaştırıldı. 176 bin 296 haneye ise 388 bin 414 adet sıcak yemek hizmeti sağlandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bu kapsamda salgın sürecinde büyük bir dayanışma örneğini ortaya koyan Beşiktaş halkına ve belediyemizdeki çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Çalışmalarımızın tüm ülkede örnek gösterildiğini ve bu gururun herkesin olduğunu ifade eden Başkan Akpolat, “İnsanlık tarihinde nadir görülen salgında 1 yılı geride bıraktık. Bu 1 yıl boyunca bütün imkânlarımızı halkımız için seferber ettik” dedi.

Saha Çözüm Hareketi Başladı
“Beşiktaş’ta Birlikte Varız” sloganıyla yola çıkılan çalışmada alanında uzman ve genç kişilerden oluşan Saha Çözüm Ekibimiz her gün Beşiktaş’ı mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaştı. Ekibimiz, 25 adet maske, dezenfekte malzemeleri, belediyemizin 18 aylık icraatları ve gelecek projelerini içeren bir kitapçık ve üç aylık kent kültürü dergimiz B+’nın da yer aldığı paketleri Beşiktaş’taki her eve ulaştırdı. Bu zorlu süreçte belediyemizin hizmetlerini vatandaşlara anlatan ekibimiz aynı zamanda şikâyet ve önerileri not ederek kısa sürede çözüme kavuşturulmalarını sağladı. Saha Çözüm Hareketi kapsamında 65 günde 23 mahallemizin tamamında 10.816’sı iş yeri ve 93.540’ı hane olmak üzere toplam 104.356 ziyaret gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızdan gelen 7.379 talebin 6.534’ü yani % 89’u hemen çözüme kavuşturulurken kalan taleplere de bir an önce yanıtlamak üzere öncelik verildi.

Sağlık Çalışanlarımıza Yurt Tahsis Edildi

Pandemiden en fazla etkilenen ve salgının en ön safhasında yer alan sağlık çalışanlarımız unutulmadı. Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı 185 yatak kapasiteli öğrenci yurtları sağlık emekçilerimize ücretsiz olarak tahsis edildi. Sağlık çalışanlarına Beşiktaş adına şükranlarımızı sunmak amacıyla Beşiktaş’ta bir duvar Sağlık Emekçilerine Saygı Duvarı haline getirildi. Ortaköy Mahallesi Portakal Yokuşu Caddesi’ndeki duvar, sağlık emekçilerimizi temsil eden bir mural (duvar resmi) ile renklendirildi. Hamileyken COVID-19’a yakalanıp bebeğini dünyaya getirdikten sonra 30 yaşında hayata veda eden Hemşire Dilek Akçabelen’in adı da Gazeteciler Sitesi yakınlarında bulunan bir parka verildi.

Esnaftan İşgaliye Bedeli Alınmıyor

Bu süreçte her kesime yardım eli uzatan belediyemiz Beşiktaş esnafını da yalnız bırakmadı. Belediye meclisinde alınan kararla esnaftan pandemi süreci boyunca işgaliye bedeli alınmayacak. Ayrıca Beşiktaş’taki esnafın dijitalleşmesi ve iş hacmini büyütebilmesi için onlara ücretsiz eğitim hizmeti sunulacak.

Halk Market ve Halk Mağaza Beşiktaş’a Kazandırıldı
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik Halk Market ve Halk Mağaza Beşiktaş’a kazandırıldı. Türkiye’nin en yüksek gelir seviyesine sahip ilçelerden biri olan Beşiktaş’ta pandemiden önce 118 kişi olan ihtiyaç sahibi vatandaş sayısı 1226’ya çıktı. Belediyemiz de oluşan bu tablonun ardından çözüm odaklı çalışmalarına hız verdi. Halk Market, Halk Mağaza ve Aşevi projelerimiz devreye sokuldu. Halk Kart uygulaması ile de Beşiktaş’ta ihtiyaç sahibi vatandaşlar Halk Market’te sağlıklı gıdaya, Halk Mağaza’da ise tekstil ürünleri, mobilya ve elektronik eşyaya ulaşabilecek.

Dayanışma Askısı ile Beşiktaş Tek Yürek Oldu
İlçemizde 30 farklı noktada Dayanışma Askısı kuruldu ve 1000 aileye destek sağlandı.

Askıda Cihaz Kampanyası Başladı
Pandemi süreci nedeniyle oluşan eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması hedeflendi ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime erişimlerinin sağlanması için Askıda Cihaz Kampanyası başlatılarak öğrencilere televizyon, tablet ve bilgisayar ulaştırıldı.

Sorumlu Atık Yönetimi Gerçekleştirildi
Beşiktaş’ta 120 ayrı noktaya maske ve eldiven atık kutuları yerleştirildi.

Dezenfeksiyon ve Denetim Çalışmaları Sürüyor
Okullar başta olmak üzere 10 binin üzerinde kamu kurumu, ev ve iş yeri dezenfekte edildi. Pazar yerleri ve işletmelere yönelik denetimler de zabıta ekiplerimiz tarafından aralıksız sürdürülüyor. “Beşiktaş İyileşecek” sloganıyla parklar maske ve mesafe kuralları gözetilerek vatandaşlarımıza açıldı. Komşularımız, söyleşilerle, farklı dallardan sanatçılarla, psikologlarla, yoga-spor ve müzik etkinlikleriyle buluşturuldu. İyileşmenin yollarını herkese açmaya odaklanırken Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezimiz de yaz boyunca karantina sonrası oluşan stresle mücadele etmeye yoğunlaştı.

Can Dostlarımızı Unutmadık
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde Beşiktaş’ın ana noktalarına ve parklarına 15 bin 880 kg mama bırakarak can dostlarımızın yanında oldu.

“Beşiktaş’ta Kimse Yalnız ve Çaresiz Değil”
Başkan Rıza Akpolat bir yıllık çalışmalar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “İnsanlık tarihinde nadir görülen salgında 1 yılı geride bıraktık. Bu 1 yıl boyunca bütün imkânlarımızı halkımız için seferber ettik. Hiç kimsenin yalnız, çaresiz ve kimsesiz olmadığını göstermek adına tıpkı Cumhuriyetimiz gibi kimsesizlerin kimsesi olduk. İlk günden bugüne kadar girilmedik ev, iş yeri, sokak, cadde bırakmadık. Oluşturduğunuz Saha Çözüm Ekipleri ile örnek bir modeli yaşama geçirdik. 93 bin 540 hane, 10 bin 816 iş yerini tek tek ziyaret ettik. 3 milyon maske, binlerce hijyen kiti dağıttık. 388 bin 414 adet sıcak yemek, 13 bin 158 ihtiyaç kolisini halkımıza ulaştırdık. Beşiktaş’ı dayanışma ağlarıyla kuşattık. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla halkımız için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu zor günleri dayanışma ile geride bırakacağız.”

📆 01 Nisan 2021 Perşembe 22:09   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir