- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Beşiktaş’ta Olası İstanbul Depremi’ne Karşı Tatbikat

17 Ağustos Depremi’nin 22. yıl dönümünde Beşiktaş’ta kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi…Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba
Belediyemiz, Toplumsal Afet Platformu, AKOM, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve İZEV iş birliğiyle Beşiktaş’ta kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Olası İstanbul Depremi’ne dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak adına düzenlenen tatbikat kapsamında ekipler kısa sürede olay yerine giderek enkaz altında kalan yaralıları çıkardı. Gerçeği aratmayan arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında mahsur kalanlar büyük bir titizle çıkarılarak sahra hastanesi olarak planlanan Vodafone Park Stadyumu önüne getirildi. Burada afetzedelere sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Ekipler daha sonra Dolmabahçe’ye geçerek alanda yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Rıza Akpolat:
“Depreme hazırlık için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü kurduk”

Konu hakkında bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat şunları söyledi: “Bilim insanlarının uyarıları ve yaşanan büyük acılar, ülkemizin ve kentimizin bir deprem gerçeğini olduğunu bize söylüyor. Buna rağmen gereğini yapmamak kabul edilemez. Bu yüzden biz Beşiktaşımızı depreme hazırlamak için mücadele ediyoruz. Yaptığımız tatbikat bunun göstergesidir. Depreme hazırlık için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük kenti depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Beşiktaş’ı depreme dayanıklı hale getireceğiz. Yapıların güçlendirilmesi, yenilmesi süreciyle birlikte halkımızı da sürekli bilgilendiriyor ve uyarıyoruz. Bu çabamızı sürekli bir biçimde sürdüreceğiz.”

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin de yapılan koordineli tatbikatın önlem almak açısından çok önemli olduğunu belirtti ve 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine de sabır diledi. Şahin son olarak tedbirlerin hızlıca alınması gerektiğini vurguladı ve belediyemizle birlikte tatbikatı gerçekleştiren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Tatbikat sonrası açıklama yapan İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, “Bugün burada bulunan farklı birimlerin de kendi aralarında bir koordinasyon ve iş birliği sürecini yaşatarak ortak hareket edebilme kabiliyetini kazandırmayı amaçladık. Bu konudaki eksiklerimizi tespit edip bunları masaya yatıracağız” diye konuştu.

Toplumsal Afet Platformu Koordinatörü Rezzak El Elazat ise koordinasyonun önemine değindiği konuşmasında ‘’Burada sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, belediyelerimizle iç içe olan birçok unsur hep birlikte afet üretim merkezi oluşturduk. Alanda ihbar neticesinde beklenen İstanbul Depremini simüle ettik. Burada enkazdaki yaralılara, afetzedelere ulaşıldı. Beşiktaş Belediyemizin, itfaiyemizin ve AKOM’un destekleriyle afetzedeler kurtarıldı. Kurtarılma sonrası afet üretim merkezimizden gerekli sağlık organizasyonu yapıldı’’ ifadelerini kullandı.