MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, beylikdüzübelediyesi, GÜNDEM, Manşet, Toplum » BEYLİKDÜZÜ 34 YENİ PROJE İLE BUGÜNE NEFES, YARINA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR
BEYLİKDÜZÜ 34 YENİ PROJE İLE BUGÜNE NEFES, YARINA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Beylikdüzü Belediyesi, fırsat eşitliği ilkesiyle her yaştan Beylikdüzülü için daha yaşanabilir bir kent tasarlıyor, kentsel hizmetlerin daha iyi sunulması için de diğer tüm kamu kurumlarını destekliyor. Bu kapsamda 34 yeni projeyi toplu açılış ve temel atma törenleriyle ilçeye kazandırıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla 7 Ocak tarihinde gerçekleşecek törenlerde; yeni tesisler, merkezler, parklar ve kreşler başta olmak üzere 28 projenin açılışı yapılırken 6 önemli projenin de temeli atılacak.

İlçe halkının hayatını her alanda kolaylaştırmak, yaşam kalitesini biraz daha arttırmak için çalışmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi, 20 park ve 14 tesisin toplu açılış ve temel atma töreni ile toplamda 34 yeni tesisi ilçeye kazandırıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla gerçekleşecek iki ayrı tören ile Beylikdüzü, “Bugüne Nefes, Yarına Umut” olacak yeni ve donanımlı alanlarına kavuşuyor. İlk ayağı Dereağzı Mahallesi’nde gerçekleşecek törenler kapsamında; Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Beylikdüzü Mutfak, Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Gürpınar Aşık Veysel Kütüphane ve Etüt Merkezi, Beylikdüzü Geri Dönüşüm İşçileri Destek Projesi ve Atık Ara Depolama Merkezi ile 20 parkın açılışı gerçekleşecek; Yakuplu Anne-Çocuk Merkezi ve beş kreşin de temeli atılacak. Ayrıca atanamayan genç öğretmenler için sembol haline gelen Öğretmen Fedai Altun’un ismini taşıyacağı kapalı spor tesisi projesinin de tanıtımı yapılacak. Törenin ikinci ayağında ise; Gürpınar Polis Merkezi Amirliği ile Beylikdüzü Müftülüğü, Mevlana Camii Kur’an Kursu ve Taziye Evi de hizmete açılacak.

Bir ilçe belediyesi olarak Beylikdüzü Belediyesi devletin iki önemli kurumuna iki bina armağan ediyor; “Gürpınar Polis Merkezi” ve “Beylikdüzü Müftülüğü, Mevlana Camii Kur’an Kursu ve Taziye Evi”

7 Ocak’ta açılışı gerçekleştirilecek olan Gürpınar Polis Merkezi, 7/24 görev başında olan ve toplumun güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen Türk Polis Teşkilatı’na Beylikdüzü Belediyesi tarafından tüm Beylikdüzülüler adına armağan ediliyor. Her türlü hizmetin vatandaşlarına en iyi şekilde ulaşması için mesai harcayan, diğer kamu kurumlarını da her koşulda destekleyen Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle inşa ettiği Beylikdüzü Müftülük, Mevlana Camii Kur’an Kursu ve Taziye Evi binasını da  Müftülüğe armağan ediyor.

Beylikdüzü 4 Tesis İle Afetlere Hazır!

Beylikdüzü Belediyesi 2017 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı ‘Beylikdüzü Hazır’ vizyonunda Başkan Mehmet Murat Çalık ile hedef büyütüyor ve afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında hizmet verecek dört tesisi Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Beylikdüzü Mutfak ve Kapalı Barınma Alanını hizmete açıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği 34 projenin içerisinde, zorlu şartlara rağmen dayanışma ruhuyla vatandaşların yanında olmak, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak, ilçeyi her türlü afete ve olumsuz doğa koşullarına  karşı hazır hale getirmek için yapımı tamamlanan 4 farklı tesis yer alıyor. 10 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nde afet sonrasında tüm afet lojistik ve ihtiyaç koordinasyonun yapılacağı, hazırlılık kapsamında gıda depolama alanlarının yer aldığı, afet döneminde güney mahallelere yardım dağıtımının yapılacağı tesisler yer alıyor. Beylikdüzü Mutfak ise sadece afet anında hizmet vermeyecek olup; ihtiyaç sahibi ailelere günlük sıcak yemek dağıtımı, okul öğrencilerine beslenme çantası ve gençlere çorba dağıtımı buradan sağlanacak. 1.000 m² alana sahip bu mutfak günlük 2 bin kişilik, olası afet anında ise günlük 30 bin kişilik yemek çıkarma kapasitesiyle hizmet verecek. Bu kapsamlı merkezlere ilave olarak Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi ile Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin de tam donanımlı açılışı eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Sokak Atık Toplayıcıları İçin Örnek Proje

Sokak atık toplayıcılarının haklarını koruyarak insan ve toplum odaklı bir çözüm üreten Beylikdüzü Belediyesi, Geri Dönüşüm İşçileri Destek Projesi ve Atık Ara Depolama Merkezi’ni hayata geçiriyor. Proje, sokak toplayıcılarının çalışmalarını modern bir yapıya kavuşturmanın yanı sıra geri dönüşüm kontrolünü sağlayarak çevre ve insan sağlığını korumayı hedefliyor. Toplanan atıkların kayıt altına alınarak belgelendirilmesini de sağlayacak projede belediye, yönetmelik çerçevesinde ilçede bulunan 207 sokak toplayıcısı ile lisanslı firma arasında köprü görevini yürütecek.

Beylikdüzü Belediyesi “Her Mahalleye Bir Kreş” hedefini hızla gerçekleştiriyor, “Yakuplu Anne Çocuk Merkezi ve Kreş Kompleksi” ile 4 Yeni Kreşin Temelini Atıyor

7 Ocak’ta gerçekleşecek temel atma törenleri kapsamında ise her tür alanda öncelikli olarak kadınlar ve çocuklar için fırsat eşitliğini temel hizmet ilkesiyle hareket eden Beylikdüzü Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği için ilçedeki ilk “Anne-Çocuk Merkezi ve Gündüz Çocuk Bakımevi” ile dört yeni kreşin temelini atıyor. 1.100 m2 alana sahip Yakuplu Anne-Çocuk Merkezi ile anneler çocuklarıyla birlikte sosyalleşebilme ve kendilerine vakit ayırabilme imkânı bulacak. Kadınlara birçok farklı konuda eğitim alabilme fırsatı da sunan merkez, aynı zamanda kadınların ekonomik hayata katılabilmesine de katkı sunacak. Gürpınar Mahallesi’ne ikinci etüt merkezini de kazandıran Beylikdüzü Belediyesi, 25 bin kitabın bulunduğu, 140 kişilik etüt alanının yer aldığı Aşık Veysel Kütüphane ve Etüt Merkezi’ni gençlere hediye edecek. Törenler kapsamında ayrıca, atanamadığı için inşaatta çalışırken hayatını kaybeden beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun’un isminin yaşatılacağı Kavaklı Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi’nin de tanıtımı yapılacak.

📆 05 Ocak 2022 Çarşamba 21:59   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir