- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN KAR MESAİSİ

Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından kriz masası oluşturarak çalışmalarına hızla başladı. Belediyenin ilgili müdürlükleri, 49 araç ve 200 personelle tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yürütürken Veteriner İşleri Müdürlüğü, düzenli olarak gerçekleştirdiği besleme çalışmalarını iki katına çıkardı. Öte yandan vatandaşların içini ısıtacak bir çalışmaya imza atan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ise belirlenen noktalarda sıcak çorba ve ekmek ikramlarını sürdürüyor.

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı dolayısıyla teyakkuza geçen Beylikdüzü Belediyesi ekipleri, olumsuz hava koşullarının etkilerini azaltmak için gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele kapsamında Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde kriz masası oluşturan belediye; Başkan Yardımcıları, Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün yanı sıra Kaymakamlık ve İlçe Emniyet birimleri ile 24 saat esaslı çalışıyor. Karla mücadele ekipleri, ilçe genelinde ulaşımın sekteye uğramaması ve tüm olumsuz durumları engellemek amacıyla, 49 araç ve 200 personelle tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını devam ettiriyor. Kar yağışının ve soğuğun etkili olmasıyla birlikte düzenli olarak gerçekleştirdiği besleme çalışmalarını iki katına çıkaran Veteriner İşleri Müdürlüğü ise sokak hayvanları için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Vatandaşa sıcak çorba ikramı

Tüm çalışmaların yanı sıra zorlu kara kış şartlarında vatandaşların içini ısıtacak bir hizmete imza atan Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü de sıcak çorba ve ekmek ikramı gerçekleştiriyor. Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi içerisinde bulunan Beylikdüzü Mutfak’ta hazırlanan çorbaların dağıtımı; pazar alanları, metrobüs durakları, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi gibi vatandaşın yoğun olarak kullandığı alanlarda devam ediyor.