MENÜ ☰
..
Eksper Haber » BEYLİKDÜZÜ, Manşet » BEYLİKDÜZÜ’NDE İLK ANNE VE ÇOCUK MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI
BEYLİKDÜZÜ’NDE İLK ANNE VE ÇOCUK MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

İlçedeki ilk Anne ve Çocuk Merkezi’nin temelini atan Beylikdüzü Belediyesi, beş yeni kreşle de “Her Mahalleye Bir Kreş” hedefini hızla gerçekleştiriyor. Kadınlara birçok farklı konuda eğitim alma imkanı sunacak olan merkez, aynı zamanda kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılmalarına da katkı sağlayacak. İlçeye kazandırılan merkezlerle kadınlar ve çocuklar için yeni alanlar oluşturmaya devam edeceklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Annelerimizin gülen mutlu yüzlerinden daha güzel bir resim, minik evlatlarımızın şen kahkahalarından daha güzel bir müzik yok. Bu merkezler çocuklarımızın şen kahkahalarıyla çınlayacak.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar ve çocuklar için fırsat eşitliğini temel hizmet ilkesi olarak kabul eden Beylikdüzü Belediyesi, Anne ve Çocuk Merkezi ile beş yeni kreşin temelini attı. Beylikdüzü’nde bir ilk olan ve toplamda 1.100 m² alana sahip Yakuplu Anne ve Çocuk Merkezi’nde; anne-çocuk atölye ve aktivite salonu, eğitim-seminer alanı, sosyal danışmanlık birimi, çocuk parkı ve tematik bahçe yer alacak. İnşa edileceği alanın topografik yapısıyla uyumlu olarak iki katlı tasarlanan yapının üst katında ise üç derslikli kreş yer alacak. Böylece Yakuplu Mahallesi’nde ikinci kreş de hayata geçmiş olacak. Anneler, çocuklarıyla birlikte sosyalleşebilme ve kendilerine vakit ayırabilme, çocuklar ise sosyal ortama daha kolay adapte olabilme imkanı bulacak. Kadınların bilinçli ebeveyn olma eğitimleri gibi birçok farklı konuda eğitim alabileceği merkez, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılabilmelerine de katkı sağlayacak. Anne ve Çocuk Merkezi’nde ayrıca randevu sistemi ile doğum günü, toplantı, yemekli sohbet gibi özel gün ve davetlerin gerçekleştirebileceği sıcak bir ortam da sunulacak.

“Her Mahalleye Bir Kreş” hedefine adım adım yaklaşılıyor

İlçeye Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi ile Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk Bakımevi’ni kazandıran Beylikdüzü Belediyesi, “Her Mahalleye Bir Kreş” hedefini de hızla gerçekleştiriyor. İlçeye kazandırılan projelerle kadınlar ve çocuklar için yeni alanlar oluşturmaya devam edeceklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Anne ve Çocuk Merkezimiz ile birlikte Yakuplu Mahallesi’nde 3 derslikli, Cumhuriyet ve Dereağzı Mahallelerinde 4 derslikli, Adnan Kahveci Mahallesi’nde ise 3 ve 4 derslikten oluşan iki ayrı kreşi ilçemize kazandırıyoruz. Annelerimizin gülen mutlu yüzlerinden daha güzel bir resim, minik evlatlarımızın şen kahkahalarından daha güzel bir müzik yoktur. Bu merkezler çocuklarımızın şen kahkahalarıyla çınlayacak.” ifadelerini kullandı.

📆 23 Ocak 2022 Pazar 21:40   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir