MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » BEYLİKDÜZÜ’NÜN DÖRT BİR YANI KÜTÜPHANELERLE DONATILDI
BEYLİKDÜZÜ’NÜN DÖRT BİR YANI KÜTÜPHANELERLE DONATILDI

İlçe halkını okumaya teşvik etmek amacıyla çalışmalarına devam eden Beylikdüzü Belediyesi, 2021 yılında 112 bin kullanıcıyı kütüphanelerinde ağırladı. Nitelikli ve donanımlı 18 kütüphaneyi vatandaşların kullanımına sunan belediye, son bir yılda da ilçeye yeni kütüphaneler kazandırdı. Öte yandan hizmette fırsat eşitliği ilkesiyle hayata geçen iki adet Gezici Kütüphane ise 7’den 70’e tüm vatandaşların kitaba ulaşabilmesi için yola çıktı. 

Vatandaşların okuma alışkanlığını geliştirmek ve kitap sevgisini artırmak için ilçenin dört bir yanını kütüphanelerle donatan Beylikdüzü Belediyesi, 2021 yılında da kütüphane hizmetlerini sürdürdü. Konforlu ders çalışma alanlarıyla da özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi gören kütüphaneler, son bir yıl içerisinde 112 bin kullanıcıyı ağırladı. Yıl içerisinde ödünç verilen kitap sayısı 43 bin adete ulaşırken en çok okunan kitaplar ise genel koleksiyonda Zülfü Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi romanı, ilk gençlik kategorisinde Jeff Kinney’in Saftirik Greg’in Günlüğü romanı, çocuk kategorisinde de Feridun Önal’ın Kırmızı Elma isimli kitabı oldu. Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen çeşitli kütüphane etkinlikleri ise yıl boyunca her yaştan kitapseveri bir araya getirdi.

Kütüphane sayısı 18’e ulaştı

2021 yılı içerisinde Melisa İşleyen Çocuk Kütüphanesi ile Betül ve Rafet Yılmaz Kütüphanesi’ni vatandaşın hizmetine açan belediye, toplamda 18 kütüphaneyi ilçeye kazandırmış oldu. Öte yandan hizmette fırsat eşitliği ilkesiyle hayata geçen iki adet Gezici Kütüphane, Beylikdüzü’nde yaşayan tüm vatandaşların kitaba ulaşabilmesi için yola çıktı. Proje, dezavantajlı mahallelerdeki yetişkin ve çocukların bir otobüs dolusu binlerce basılı esere ücretsiz olarak erişimini sağladı.  

📆 06 Şubat 2022 Pazar 23:32   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir