MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, beyoğlu, GÜNDEM, Manşet » Beyoğlu’nda 7’den 70’e Herkes için Sportif Aktivite Var
Beyoğlu’nda 7’den 70’e Herkes için Sportif Aktivite Var

Beyoğlu’nda 7’den 70’e herkesin katılım sağlayabileceği sportif faaliyetleri hizmete sunuldu. İlçenin altı farklı noktasından bulunan spor tesislerinden, yaz spor okullarına, kefken kampından yüzme havuzlarına kadar sporun her alanında sunulan hizmetlerden her yıl 100 binden fazla kişi faydalanıyor.

Geçmişten günümüze kültür ve sanatın merkezi olma özelliğini koruyan Beyoğlu, son yıllarda sportif faaliyetler için yapılan önemli yatırımlarla da ön plana çıkıyor. Beyoğlu Belediyesi, ilçe sakinlerinin sağlığını korumak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla 7’den 70’e herkesin katılım sağlayabileceği sportif faaliyetleri hizmete sundu. İlçenin altı farklı noktasından bulunan spor tesislerinden, yaz spor okullarına, kefken kampından yüzme havuzlarına kadar sporun her alanında sunulan hizmetlerden her yıl, gençler başta olmak üzere 100 binden fazla kişi faydalanıyor.

ÜLKEMİZE MADALYALAR KAZANDIRACAK GENÇ SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ

Beyoğlu’nda spor alanında yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Kültürün, sanatın ve turizmin merkezi olan Beyoğlu, son yıllarda yaptığımız çalışmalarla sporun da merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Bu kadim şehri gelecekte ülkemize madalyalar kazandıracak genç sporcuların yetiştiği bir merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda ilçemizde bulunan tüm sahaların ve spor alanlarının genç sporcularımıza hizmet sunacak şekilde yeniden düzenlenmesi için kapsamlı bir çalışma yürüttük. Bu sayede altı farklı noktasında bulunan spor tesislerini gençlerimizin ve amatör spor kulüplerinin kullanımına sunduk. Bu spor tesislerinde amatör spor kulüplerimiz dönüşümlü olarak antrenmanlarını ve maçlarını yapabiliyorlar. Gençlerimizde bu alanlarda düzenlenen sportif aktivitelere katılıyorlar” dedi.

SPORUN HER ALANINDA HİZMET SUNUYORUZ

Başkan Yıldız, Beyoğlu Belediyesi olarak sporun her alanında hizmet sunduklarını da belirterek “Beyoğlu’nda 7 den 70’e herkes için uygun bir sportif aktivitenin mevcut olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Spor tesislerimiz, yaz spor okullarımız, kefken kampımız, yüzme havuzlarımız, yelken okulumuz, basketbol sahalarımız, futbol sahalarımız ve engelli bireyler için sportif aktivite programlarımız başta olmak üzere sporun her alanında hizmet sunuyoruz. Yaklaşık 100 bini aşkın vatandaşımız bu imkanlardan faydalanıyor. Bu başarının sırrı tabi ki gençlerimizdir. Çünkü gençlerimizin fikirlerine çok önem veriyoruz ve her fırsatta onlarla buluşarak spor alanında yapılabilecek yeni yatırımlarla ilgili fikirlerini alıyoruz. Bu şekilde eksikleri tespit ederek tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM TESİSLER GENÇLERE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı Fetih Spor Tesisi, Piyalepaşa Spor Tesisi, Sütlüce Spor Tesisi, Emirefendi Spor Tesisi, Hasköy Spor Tesisi ve Çıksalın Spor Tesisi olmak üzere altı farklı noktada spor tesisi bulunuyor. Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerini sürdüren tesislerde, Futbol Sahası, Basketbol Sahası Masa Tenisi, Ayak Tenisi, Satranç ve Bedminton başta olmak üzere birçok sportif aktivite gerçekleştiriliyor. İlçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin dönüşümlü olarak antrenmanlarını yapabildiği tesislerdeki halı sahalardan gençler de ücretsiz olarak faydalanıyor. Tesislerde ayrıca 14.00-18.00 saatleri arasında çocuklara eğitmen eşliğinde sportif aktiviteler yaptırılıyor. Ayrıca amatör spor kulüplerine her yıl düzenli olarak malzeme yardımı yapan Beyoğlu Belediyesi, ilçede bulunan okulların sportif aktivitelerine de destek oluyor.

YENİ SPOR TESİSLERİ YAPILIYOR

Beyoğlu’nda vatandaşların sportif faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla Haliç’in hemen yanı başında inşa edilen Hasköy Spor Tesisi’nde sona gelindi. Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen tesis; basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, mini golf sahası ve satranç alanı ile ilçe sakinlerine ve gençlere hizmet verecek. Kısmen kullanıma açılan tesis kısa süre içerisinde tamamen hizmete açılacak. Spor tesislerinin yanı sıra ilçenin farklı noktalarında inşa edilen mahalle bahçelerinde de mini basketbol sahaları ve spor alanları açılarak bölge sakilerinin hizmetine sunuluyor.

PORTATİF YAZ HAVUZLARI ÇOCUKLARIN EN BÜYÜK EĞLENCE KAYNAĞI OLDU

Beyoğlu’nda yaz tatilinde ilçenin farklı noktalarında bulunan okulların bahçelerinde kurulan Portatif Yaz Havuzları yoğun ilgi gördü. Beyoğlu Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Piripaşa İlk/Ortaokulu, Orbay İlk/Ortaokulu ve Haliç İlkokulu bahçelerinde büyük portatif havuzlar kuruldu. 7-11 yaş arasındaki çocuklar faydalandığı havuzlarda uzman antrenörler tarafından yüzme eğitimi verildi. Pandemi tedbirleri nedeniyle yarı kapasite hizmet veren havuzlardan 2 binden fazla öğrenci faydalandı. “Beyoğlu’nda Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla kurulan yaz havuzlarına kayıt yaptıran çocuklar sıcak havada serin suyun tadını çıkarttı.

KEFKEN ÇEVRE YAZ KAMPI İL GENÇLERE TATİL VE KAMP İMKÂNI SUNULDU

Beyoğlu Belediyesi, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Kefken Çevre Yaz Kampı ile Beyoğlu’nun gençlerine tatil ve kamp imkânı sunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kampa katılan öğrenciler, birbirinden eğlenceli eğitim programıyla dolu dolu bir yaz tatili geçirdiler. Sportif ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği kampta; Futbol, Voleybol, Geleneksel Çocuk Oyunları, Basketbol, Yüzme, Badminton, Masa Tenisi ve Satranç branşları bulunuyor. Kamp içinde ayrıca, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmesi için orman içi minyatür oyun alanları, bedensel aktiviteleri gerçekleştirecekleri 800 metrekare kullanımlı futbol sahası, 200 metrekare kullanımlı yüzme havuzu, standartlara uygun voleybol ve basketbol sahaları, badminton sahası ve bir de amfi tiyatro yer alıyor. Öğrencilerin alanında uzman antrenörler eşliğinde eğlenerek öğrendiği Kampa, ulaşım ve konaklama belediye ekipleri tarafından sağlanıyor.

KADINLAR GÜNE SABAH SPORU İLE BAŞLIYOR

Beyoğlu’nda spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yıl boyunca farklı branşlarda düzenlenen sportif aktiviteler açık alanlara taşındı. Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu İlçe Spor Müdürlüğü iş birliğinde kadınlar için sabah sporu etkinliği başlatıldı. İlçenin üç farklı noktasında gerçekleştirilen spor aktiviteleri sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde yapılıyor. Virüs salgını nedeniyle uzun süre spor yapma imkanı bulamayan kadınların sağlığını korumalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen açık hava spor etkinlikleri; Sütlüce Spor Tesisi, Okmeydanı Fetih Spor Tesisleri ve Emir Efendi Spor Tesisi olmak üzere üç farklı noktada yapılıyor. Hafta içi her gün 08.00 ile 10.00 saatleri arasında uzman eğitmenler eşliğinde spor yapma imkanı bulan kadınlar aynı zamanda temiz havanın da tadını çıkartıyor.

EVDE KALMAK SPOR YAPMAYA ENGEL DEĞİL

Beyoğlu’nda yeni tip korona virüse(Kovid-19) karşı evde durarak mücadele eden vatandaşların sağlıklarını korumak için spor malzemeleri dağıtıldı. Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’nda bulunan spor salonlarına üye olan vatandaşlara evde kullanabilecekleri step tahtası, pilates topu ve mat gibi spor malzemeleri kapılarının önüne kadar götürülerek teslim edildi. Ayrıca spor ekipmanlarından faydalanamayan vatandaşların evde spor yapmalarını sağlamak amacıyla da online spor eğitimi verildi. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde vatandaşlara, evlerinde spor ekipmanlarına ihtiyaç duymadan nasıl basit egzersizleri yapılabileceği öğretildi.

YELKEN OKULU’NDA PROFESYONEL YELKENCİLER YETİŞTİRİLİYOR

Beyoğlu Belediyesi tarafından yelken sporunu gençlere sevdirmek ve Haliç’i yelken sporunun merkezi yapmak amacıyla kurulan Beyoğlu Yelken Okulunda eğitimler aralıksız devam ediyor. Hasköy sahilde hizmet veren Yelken Okulunda 7-14 yaş arası çocuklara yıl boyunca ücretsiz yelken eğitimi veriliyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen teorik eğitimlerin uygulamaları Haliç’te Optimist ve Lazer sınıfı teknelerle gerçekleştiriliyor. Eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan yelkencilere profesyonel yelken sporcusu olma imkanı sunuluyor. Beyoğlu Yelken Okulu eğitimlerin yanı sıra her yıl düzenlenen Haliç Yelken Yarışlarına da ev sahipliği yapıyor. Yarışlara Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü başta olmak üzere birçok kulüpten yüzlerce genç sporcu katılıyor. Şuanda 25 aktif profesyonel sporcusu bulunan kulüp ayrıca il ve ilçe dışında düzenlenen yarışlara da katılarak Beyoğlu’nu temsil ediyor.

ENGELLER SPORLA KALKTI

Beyoğlu’nda engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarını ve fiziksel aktivitelerini doğru şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla ‘Engel Yok Spor Var’ projesi hayata geçirildi. Beyoğlu Belediyesi ve Haliç Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile cimnastik, plates,  step aerobik ve beceri koordinasyonu branşlarında engelli vatandaşlara özel spor eğitimleri veriliyor. Uzman eğitmenler eşliğinde spor yapma imkanı bulan dezavantajlı vatandaşlar, aktif ve formda bireyler olarak hayatın olağan akışına adapte olma fırsatı yakalıyor.

SOKAK BASKETBOLU SAHASI AÇILDI

Beyoğlu’nda 3×3 StreetBall Sokak Basketbolu’nun geliştirilmesi amacıyla önemli bir proje hayata geçirildi. Beyoğlu Belediyesi tarafından Cihangir Mahallesinde inşa edilen mini Basketbol Sahası gençlerin hizmetine açıldı. Günlük kullanımının yanı sıra 3×3 StreetBall Sokak Basketbolu Turnuvalarına da ev sahipliği yapan proje, gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilerek fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunulması açısından da büyük önem taşıyor.

GENÇLER SPORTİF TURNUVALARDA KIYASIYA YARIŞIYOR

Beyoğlu Belediyesi birçok sportif branşta düzenlediği turnuvalarla da gençleri bir araya getiriyor. Spor tesislerinde gerçekleştirilen Futbol Turnuvası, Basketbol Turnuvası, 3×3 StreetBall Sokak Basketbolu Turnuvası, Voleybol Turnuvası ve Boks Turnuvası’nda gençler kıyasıya mücadele ediyor.

YAZ SPOR OKULLARINDA ONLARCA BRANŞTA SPORTİF FAALİYET BİR ARADA

Beyoğlu Belediyesi, öğrencilerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıya her yıl açtığı yaz spor okullarını bu yılda hizmete sundu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Beyoğlu Yaz spor Okulları’nda futboldan basketbola, voleyboldan masa tenisine, yelkenden yüzmeye kadar onlarca branşta sportif faaliyetler düzenlendi. Yaz spor okullarına yaklaşık 20 bin genç katıldı.

📆 20 Eylül 2021 Pazartesi 16:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir