- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Binlerce İzmirli yağmur altında yanan ormanlık alanlara fidan dikti

TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ isimli proje kapsamında, Türkiye genelinde bugün saat 11.11’de milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu.

Binlerce İzmirli yağmur altında yanan ormanlık alanlara fidan dikti

İzmir’de de Ağustos ayında yanan ormanlık alanları yeniden yeşillendirmek isteyen yaklaşık 42 bin kişi, bugün 8 bin fidan dikti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de etkinlikte ağaç dikti.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ isimli proje kapsamında 81 ilde saat 11.11’de, 2 bin 23 noktada aynı anda 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. İzmir’deki etkinliğin adresi ise Menderes’e bağlı Orhanlı Mahallesi’ydi. Burada düzenlenen ağaç dikim töreninde İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kurum müdürleri de yer aldı.

Geçen Ağustos ayında yanan ormanlık bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için başlatılan kampanyaya, yağmura rağmen binlerce İzmirli katıldı. Proje kapsamında İzmir’de 29 noktada 1 milyon fidan dikileceği açıklandı. Kampanyanın ilk günü 2 kızılçam, bin tane fıstık çam, 2 bin kara selvi, 2 bin mavi selvi, bin adet de defne olmak üzere toplam 8 bin fidanın toprakla buluşturulacağı kaydedildi. Orhanlı Mahallesi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.