- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

BİR GAZİNİN DOĞUM GÜNÜ…!

“Mesafeler uzak olsada, gönüllerimiz yakın.”

Coronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak yaşadığımız zor ve sıkıntılı süreci milletçe atlatmaya çalıştığımız şu günlerde, derneğimize gelen bir telefon konuşması ile bir anda sıkıntılarımızı unuttuk.


Derneğimizi arayan kişi Eslem Afşar adında genç bir hanım kardeşimizdi… Eslem hanım kardeşimiz Kahraman bir Gazi eşiydi ve Bahçelievlerden bizi arıyordu.
29 Nisan çok sevdiği ve değer verdiği Kahraman eşi Gazi Orhan Afşar’ın doğum günüydü… Onu bu günde mutlu edecek bir arayış içindeydi.
Coronavirüs nedeniyle sosyal yaşantının kısıtlı olduğu bu koca şehirde ,özellikle Avrupa yakasında aradığı telefonlar cevap vermiyordu. Son olarak çevirdiği numara bu kez cevap verdi. Karşısında biz vardık.


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi olarak Eslem kardeşimizi can kulağı ile dinledik.
Derneğimizin üyesi değildiler , ama ne önemi vardı, karşımızda bizler gibi bu vatan için seve seve bedel ödemiş kahraman bir askerin eşi vardı…
Gazi, Orhan Afşar kardeşimiz Jandarma Uzman Çavuş olarak vatan görevini ifa ederken 26.02.2016 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, açtıkları hendeklerle akılları sıra vatana baş kaldıran bölücü teröristlere karşı sürdürülen ” Bayrak 12 müşterek operasyonları” esnasında hainlerle girdikleri çatışmada
kahramanca çarpışırken yaralanmış,
sol ön koluna mermi girmiş ,sağ el 3 ve 4.cü parmakları bomba patlaması sonucu kopmuş, sol diz kapağına şarapnel isabet etmiş ve hareket kabiliyeti kısıtlanmış olup, vücudunun çeşitli yerlerinde irili ufaklı 38 şarapnel parçası bulunmakta olup, halen tedavisi devam eden kahraman bir gazimiz.
Derneğimizin bulunduğu Pendik ile Gazimizin yaşadığı Bahçelievler arasındaki mesafenin uzaklığı bizim gönül yakınlığımıza engel olamaz diyerek ,Eslem hanım kardeşimizden aldığımız bilgilerle ,kahraman Gazimiz Orhan kardeşimizin doğum gününü kutlamak, bir çiçekle dahi olsa , mutlu günlerinde vatan ve millet sevgisiyle dolu bu iki güzel yürekli insanın yanında olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduk.
Şunu her zaman ve her yerde söylüyoruz. Aziz şehitlerimizin canlı şahitleri kahraman gazilerimizdir. Şehitler ve gaziler vuruldukları zaman değil unutuldukları zaman ölürler… Buna inanan Gaziler olarak ,bu vatan için can vermiş Aziz şehitlerimizin emanetleri ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin her koşulda yanlarında olma azmimizle görev yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.
Kahraman Gazimiz Orhan Afşar ile kıymetli eşi Eslem Afşarı bu vesile ile tanımaktan onur ve gurur duyduk. Bu mutluluğu bize yaşama fırsatı sunan Eslem hanım kardeşimize çok teşekkür ediyor, kahraman Gazimiz Orhan Afşar kardeşimizin doğum gününü kutluyor, mutlu yuvalarında bir ömür boyu sağlık, huzur ve refah içinde yaşamalarını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla.

Ne Mutlu Türküm Diyene

Gazi Oktay KAYA
Başkan

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi