- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Birçok ilde hamile ve engellilere kar izni verildi

Çok sayıda ilde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan engelli ve hamile personellere idari izin verildi.

Yurt genelinde soğuk ve kar yağışlı hava günden güne etkisini artıyor. Çok sayıda il beyaz örtüyle kaplandı. Ulaşımda da zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.

Yeni haftada da olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklenen illerde çalışan personeller için, valilikler ek tedbir kararları aldı.

İşte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan engelli ve hamile personellere izin verilen bazı iller;

DÜZCE

Düzce’de etkili olan kar yağışı sebebi ile Pazartesi ve Salı günleri kamuda çalışan engelli ve hamile personellere 2 gün izin verildi.

Düzce’de etkili olan kar yağışı etkisini giderek arttırıyor. 3 gündür aralıksız yağan kar yağışı sebebi ile şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Düzce Valisi Cevdet Atay’da yoğun kar yağışı sebebi ile kamuda bulunan hamile ve engelli personellere gün izin verildiğini açıkladı.

Vali Atay, “ Olumsuz hava koşulları ve devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, oluşabilecek buzlanma ve don olayları göz önünde bulundurularak, 24 – 25 Ocak 2022 tarihlerinde (2 gün) kamuda çalışan engelli ile hamile personel idari izinli olacaktır.” dedi.

BİTLİS

Bitlis genelinde kar yağışından dolayı hamile ve engelliler 1 gün idari izinli sayılacak.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 24.01.2022 Pazartesi günü 1 gün idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

YALOVA

Yalova Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, 24 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlilerine idari izin verildiğini bildirdi.

Yalova Valiliği’nden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Yalova’da belli aralıklarla devam eden kar yağışının il genelinde etkisini devam ettireceğinden, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile kamu görevlilerine 24 Ocak 2022 Pazartesi günü idari izin verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.