- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

BÜTÜN MESELE MEMLEKET ..İNSANA VE YÜREKLERE DOKUNMAK!!!!

Bölgemizde uzun süredir gerek siyaset, gerek yerel yönetimlerde iki dönem, ve gerekse önemli sivil kitle örgütlerinde üst düzey yer alarak , dikkatleri bölgede üzerine çeken bir isim …Öncelikle Kadın ve anne…Bu yüzden kendisine ulaşıp Sevinç Gül Akdere’ye ulaşarak röportaj talebinde bulunduk, Akdere bizleri kırmayarak röportaj teklifimizi kabul etti ,kendisine teşekkür ederiz.

Nuray Yılmaz: Merhaba Sevinç Hanım tekrar bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Sevinç Gül Akdere:Merhaba öncelikle hoş geldiniz. Ben Sevinç Gül Akdere 1969 doğumluyum Evli bir çocuk annesiyim. Yapımcıyım. Sihirli film şirketinin sahibiyim.

Nuray Yılmaz: Siyasete nasıl başladınız?

Sevinç Gül Akdere:Siyasete Ak Parti Maltepe Kadın kollarından gelen bir teklifle, Kadın Kolları yönetimine girdim. Bir dönem Kadın hareketi üzerine yapılan işlerde görevler aldım. Maltepe ilçe Kadın Kolları görevimden sonra, Ak parti il yönetim kurulu üyesi, sonra Maltepe ilçe başkan yardımcısı, 2009-2014 birinci dönem meclis üyeliği görev aldım, sonra bir dönem ara verdim siyasete, önemli STK larva etkin görevlerde bulundum halada birçoğu devam etmektedir.
31 Mart Yerel seçimlerde İlçe yerel yönetimler başkanıyken yeniden adaylığım ön görüldü. Ak Parti Maltepe belediye meclisi olarak sıralama girdim ve Maltepe Meclis Üyesi olarak seçildim.

Nuray Yılmaz:Maltepe de siyaset nasıl şekilleniyor?

Sevinç Gül Akdere:
“MALTEPEDE SİYASET GÜZEL İLERLİYOR”
Mecliste çalışmalarımız iyi gidiyor, Meclis çalışmaları yaparken gurup olarak karar verirken öncelikle önemli olan halkın talebine göre kararlara katılım sağlarız. Maltepe halkının büyük mülkiyet sorunları var ,Gülsuyu ,Gülen su Başı büyük Esenkent mülkiyet sorunu yaşıyor, Başkan Ali Kılıç’a Mecliste soru önergelerimizle biz bunu sürekli hatırlatıyoruz, Maltepe’de bu sorunu ve biran önce kalıcı olarak giderilmesi gerekiyor ,Maltepe de tapular dağıtılıyor bur da sorun yok fakat tapular nasıl veriliyor şerh var mı? güvenlimi ?bunların takipçisi olacağımızı ve ,Cevizli Cumhuriyet parkı içinde Maltepe de olan baz istasyonlarımız kaldırılmalı çocuklarımızın hayatını kimse riske atamaz onlar bizim teminatımız.

Maltepe Meclisinde AK Parti gurubu olarak muhalefetteyiz ama Meclisi Maltepe Halkının menfaatine uygun olarak yürütmek, Saygıyı yitirmeden görevimizi yapmaktayız, görevler gelip geçici zaman hızla ilerliyor önemli olan geride güzel işler bırakmak ve Maltepe halkına dokunmaktır.
Maltepe belediyesinde Kadın ve aile müdürlüğü açılmıştır, ve kadınlarla ilgili yapılan faydalı çalışmalara gurup olarak destek veriyor Maltepe halkının faydasına, Uyum içerisinde çalışmak zorundayız, yanlış olan her şeyin karşısındayız, Doğru olan işlerinde yanındayız.
Maltepe de siyaset güzel ilerliyor şu anda .Sayın Ali Kılıçta ta CHP guru buda Ümid ediyorum ki görev sürecinde eşgüdümlü olarak saygı çerçevesinde Maltepe halkına hizmet ederiz..

Nuray Yılmaz;Mecliste Kadın meclis üyesi olarak görev yapıyorsunuz? Kadınlarla ilgili çalışmalarda nasıl bir yol katledilmeli? Kadına şiddet bu kadar artması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sevinç Gül Akdere;Öncelikle kadına şiddeti kınıyorum. Bu meselenin sosyolojik ve psikolojik ve ekonomik çok fazla sebep ve parametreleri var. Bunlarla ilgili birçok kurum kuruluş önemli STK’ lar çalışmaktalar. Yerel yönetimler de bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Ancak en önemli konunun Eğitim olduğunu ve aile yapısı sorunlarını çözmekle başlanabilir diye düşünüyor ve
Alile danışma merkezlerini önemsiyorum…

“AİLE DANISMA MERKEZLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Benim siyasete girmemdeki en önemli etken Kadın Hareketi. Kadın, erkek olarak cinsiyet ayrımı yapmak istemiyorum, olaya toplumsal sorun olarak bakmalıyız, Aile toplumun temelidir, sorunu sadece kadına endekslemek değil aile fertlerinin bütününü ele almak lazım.

Nuray Yılmaz;
Sevinç hanım Genel başkanlığını yaptığınız Anadolu Kadın Gücü hareketinden kısaca bahsedebilirmişsiniz?

Sevinç Gül Akdere:İstanbul da yaşayan ve Film şirketi olan biri olarak yani yoğun bir tempo içerisinde iken böyle bir teklif geldi. Anadolu Kadın Gücü Derneği bütün Türkiye de yapılanması olan bir dernek ve genel Başkanlığı teklif edilmişti. Çok heyecan vericiydi. Merkezi yer Ankara’da olması nedeniyle sıcak bakmadım, fakat daha sonra kadın gücü ismi beni cezbetti doğrusu çünkü kadın hareketi nerde olursa ben orada oldum.

Dolayısıyla ekibimi kurarak, Anadolu Kadın Gücü Genel Başkanlığına seçildim. Merkezin Ankara da olması nedeniyle İstanbul Ankara arasında mekik dokudum ve zorlandım doğrusu bu çok büyük bir sorumluluk ve tam zamanlı çalışmak gerekiyordu. Birkaç ay sonra müsaade istedim. Her zaman arkalarındayım, arkadaşlarımızla hala görüşüyoruz.

Nuray Yılmaz; Söyleşimizi sanatla kapatmak istiyorum, 2013 çektiğiniz Sevgi taşı sinema filmini ödül aldınız Filminizden bahsedebilir misiniz?
Sevinç Gül Akdere :20 yılı aşkın zamandır Film sektöründeyim, zor ama severek yaptığım bir sektör, birçok Filmde yapımcı olarak imzamız oldu. Tam hizmet ajansı olarak bir çok belgesel tanıtım festivaller yaptık, 2013 yılında Kültür bakanlığı destekli, Filmin adı ‘Sevgi Taşı’ Diyarbakır’a doktorluk yapmaya giden bir gencin ve Diyarbakır’da yaşayan genç bir Kürt kızına aşk hikâyesini anlatıyor. Yaklaşık bir yıl Diyarbakır haklı ile bir arada olduğumuz bu filmde ,Türk ve Kürt kardeşliğini anlatan ,güzel bir çalışma oldu .Üretmeyi seviyorum, İş yaşantımda ve Siyasi yaşantımda bu böyle Üretmek, Üretmek ,Üretmek..
Nuray Yılmaz;
Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, son olarak bir mesajınız varmı?
Sevinç Gül Akdere:
Hangi alanda olursa olsun ,insanlara dokunmak, ihtiyacı olana el uzatmak ,Dünyada yaşayan tüm canlılara saygı duymak için ben Siyasette varım ,Herşey Güzel Ülkemiz için. Teşekkür ederim, ziyaretiniz için …

HABER FOTO: NURAY YILMAZ