MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet » BÜYÜK USTA ORHAN KEMAL’İ ANLATAN KİTAP OKURLARLA BULUŞTU
BÜYÜK USTA ORHAN KEMAL’İ ANLATAN KİTAP OKURLARLA BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları tarafından hazırlanan “Adana’dan İstanbul’a Büyük Dönüşümün Yazarı Orhan Kemal” kitabı, İstanbul Kitapçısı mağazaları ve tüm kitapçılarda satışa sunuldu.

adanadan-istanbula-buyuk-donusumun-yazari-orhan-kemal.jpg

Öyküleriyle, romanlarıyla, kaleme aldığı film senaryolarıyla topluma ayna tutan Orhan Kemal’in edebiyatımıza kazandırdığı romanlarının sosyolojik açıdan incelendiği; döneme ilişkin edebi değerlendirmelerin ortaya koyulduğu “Adana’dan İstanbul’a Büyük Dönüşümün Yazarı Orhan Kemal” kitabı okurlarla buluştu. 

İBB Yayınları tarafından hazırlanan, yazar B. Sadık Albayrak’ın kaleme aldığı kitapta, Orhan Kemal’in ve eserlerinin Türkiye’nin edebiyat ve kültür haritasındaki yerini anlamak için kapsamlı, derin bir araştırma yapıldı.

3 bölümden oluşan kitap, sosyolojiyle toplumu, edebiyatı ve modern bir yazı türü olan roman arasındaki dengeyi inceleyen “Sosyoloji, Edebiyat ve Roman” bölümüyle başlıyor. “Toplumsal Değişme Süreci ve Edebiyat” bölümünde, yönetim sisteminden modernleşmenin yansımalarına ve Cumhuriyet’le gelen toplumsal yeniliklere kadar geniş bir tarih aralığı analiz ediliyor.

Sosyolojik olguları edebiyat üzerinden irdeleyen eserin “Orhan Kemal’in Romanlarında Toplumsal Değişme” başlıklı son bölümünde ise usta yazarın hayatı, eserleri ve romanlarında ele aldığı kitlesel sorunlar ilmek ilmek işleniyor; Orhan Kemal’in romancılığı Türk modernleşmesi sürecinde ele alınıyor ve döneme ilişkin edebi değerlendirmeleri ortaya konuyor.

KÜNYE:

Kitabın Adı: Adana’dan İstanbul’a Büyük Dönüşümün Yazarı Orhan Kemal
Yazar: B. Sadık Albayrak
İBB Yayınlar Koordinatörü: Cengiz Özkarabekir
Yayın Yönetmeni: Ahmet Bozkurt
Dil: Türkçe
Tasarım: Geray Gençer
Sayfa Sayısı: 336
Ebat: 21,5×26
Cilt: Hard Cover
Baskı Yılı: 2021
Yayınevi: İBB Yayınları
ISBN: 978-625-7288-94-1

📆 23 Ocak 2022 Pazar 21:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir